בארגון צהר מגיבים על משיכת הצעת החוק של זבולון כלפה, לגבי דיל הרב עמאר הרב אריאל.

ב'סרוגים' פרסמנו בצהריים (א') כי חבר הכנסת משך את הצעת החוק מועדת השרים לחקיקה, לאחר שראה כי אין לה סיכוי לעבור בועדת השרים היום. הצעת החוק תדחה בשלב זה לפחות לשבוע הבא, כשלא ברור אם תעלה מחדש.

בתגובה להתרחשות, הוציאו בארגון צהר תגובה ארוכה בה הם מתארים כי הארגון היה הראשון לבדוק את האפשרות לבחירת הרב יעקב אריאל לרב ראשי לישראל והתברר לו כי מהלך זה אינו אפשרי פוליטי, משפטי ומעשי.

"היום נפל דבר בישראל!-  הובהר מעל לכל ספק סביר כי שינוי החקיקה, או כמו שהוא מכונה בציבור 'דיל עמאר – אריאל', אינו אפשרי ולמעשה אין יכולת להוביל את  התמודדות הרב אריאל להיות רבה הראשי של מדינת ישראל." אומרים בהודעה שיצאה מטעם הארגון.

אל מול מסע הלחצים המופעל על הרב סתיו לפרוש מן המרוץ כדי לאפשר את החקיקה עבור הרב אריאל, מגיבים בצהר, בקריאה לציבור, לפעול למען הרב סתיו.

"אנו קוראים לכל הציבור שמאמין בחשיבות מעמד הרבנות לקיומה של המדינה היהודית לפעול בכל כוחו לבחירת הרב דוד סתיו, יו"ר הארגון ורב העיר שהם. הרב סתיו, הקדיש את חייו ופועל שנים ארוכות למען הנחלת יהדות במאור פנים לאזרחי ישראל, בין היתר באמצעות ארגון צהר, ומחויב לנושא בכל מאודו. בשל כך הוא יצליח להיות האיש שיחזיר את האמון של הציבור היהודי בישראל ברבנות הראשית ויהפוך אותה לגוף מרכזי בשלטון המדינה."

"בחירתו של הרב סתיו אינה מובנת מאליה, אבל הרתמות של כל הגופים המאמינים במדינה היהודית והדמוקרטית יכולה לתת את התקווה לשינוי פניה של הרבנות הראשית. אנחנו נפעל בציבור הישראלי, בעולם התורני ובין חברי הגוף הבוחר על מנת שהתקווה הזו תהפך למציאות בעוד חודשיים ימים.

זוהי עת רצון. גורל עתיד העם היהודי כרוך בזהות הנהגתו הדתית בעשור הקרוב. האם החברה הישראלית תהווה חלק מאלו המבקשים לשמר את מסורת ישראל או שמא תהווה הרבנות מכשול בפני אלו המידפקים על דלתותיה והמבקשים להוות חלק מחברה יהודית – דמוקרטית.", נאמר בהודעת הארגון.