מה יקרה אם תוסיפו אלכוהול לגלידה? מסתבר שחוץ מהשדרוג הקטן בטעם, תוספת של מעט אלכוהול מסוגלת לפתור את אחת הבעיות הכי מעצבנות שקורות כשמכינים גלידה ביתית.

קריס הוג'רהייד, שפית וקונדיטורית מארה"ב, גילתה את הסוד לקבלת מרקם גלידה מושלם ורך, כזה שלא תצטרכו להביא פטיש כדי לנסות לחצוב מעט גלידה או לחכות שעות על שיימס.

"הוספת אלכוהול לגלידה שלכם היא דרך מעולה, להפוך אותה ליותר רכה וקלה להגשה", סיפרה קריס. הטריק הפשוט הזה עובד מעולה, מאחר ולאלכוהול יש יכולת הקפאה ממש נמוכה (נסו להכניס ווסקי או וודקה למקפיא ותראו), לכן תוספת קטנה של אלכוהול יכולה למנוע מהגלידה או כל קינוח להפוך לגוש קרח קשה.

כמה אלכוהול לשים בגלידה? 

קריס ממליצה להשתמש בלא יותר מכף אחת עבור כל ליטר גלידה שתכינו. מומלץ להשתמש בוודקה, שיש לה טעם חריף וניטרלי, או וויסקי אם מתחשק לכם לשדרג את גלידת השוקולד או הווניל שלכם בכמה רמות.

אגב הוספת כף בליטר של גלידה, לא יוצר יותר מידי שינוי בטעם ובטח לא יגרום לכם להשתכר.

ומה יקרה אם תנסו לשים כמות אלכוהול גדולה יותר בגלידה? בגדול בלאגן שלם. קריס מזהירה: "הוספת כמות גדולה מדי תביא לבלגן שמנתי שלעולם לא יקפא".

נהיה לכם חשק להכין גלידה? הנה מתכון קל במיוחד