ממשלת טורקיה הודיעה אמש (שני) כי היא מחזירה את שגריריה מארצות הברית ומישראל וזאת בעקבות מותם של עשרות המחבלים שניסו לחדור לישראל. בנוסף, המדינה האיסלאמית הכריזה על שלושה ימי אבל בעקבות הרג המחבלים ברצועת עזה והעברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים.
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, נשא נאום בלונדון וכינה את ישראל "מדינת טרור". לדבריו: "המתקפה נגד המפגינים בעזה חושפת את פרצופה המכוער של ישראל – שמבצעת רצח עם בעזה".
ארדואן הוסיף: "אני אשוחח עם מנהיגים ואקרא להם להשמיע את קולם נגד אי הצדק הזה. כמנהיגי האיסלאם לא נאפשר ביום הזה לאבד את ירושלים. נמשיך להיות עם אחינו הפלסטינים".
גם ממשלת דרום אפריקה הודיעה כי היא מחזירה את השגריר סיסה נגומבאנה מישראל להתייעצות בפרטוריה לאחר שגינתה בחריפות את "ההתקפה הקטלנית של ישראל ברצועת עזה", כהגדרתה. לדבריה: "ממשלת דרום אפריקה מגנה בכל תוקף את מעשי האלימות שבוצעו על ידי צה"ל לאורך הגבול עם עזה. הקורבנות לקחו חלק במחאה שלווה נגד הפתיחה הפרובוקטיבית של שגרירות ארה"ב בירושלים. דרום אפריקה אמרה שישראל חייבת לסגת מרצועת עזה ולשים סוף לאלימות ולפלישות ההרסניות לתוך השטחים הפלסטינים".
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש אמר כי הוא "מזועזע מההסלמה בשטחים הפלסטיניים ומכמות ההרוגים והפצועים בהפגנות ברצועת עזה". גוטרש הוסיף כי "על כוחות הביטחון הישראליים לנהוג באיפוק המרבי בשימוש באש חיה". לדבריו, "על חמאס ועל מנהיגי ההפגנות מוטלת האחריות למנוע את מעשי האלימות".
מנגד, הבית הלבן מסר כי הוא "מגנה את חמאס שאחראי להרג בעזה" והוסיף כי "לישראל הזכות להגן על עצמה".
"אין הצדקה לפזיזות ולציניות שחמאס הציג בדחיקת אנשים לעסוק באלימות שחושפת אותם לסיכון נורא. כפי שמזכיר המדינה ציין, לישראל יש את הזכות להגן על עצמה". עוד הוסיפו בבית הלבן כי "חמאס נושא באחריות למצב הקשה ברצועת עזה".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
מגיב
ג
13:54 15.05.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמר
מי צריך אותם מחבלים בעצמם ישראלים טיפשים תפסיקו לנסוע לשם ולפרנס את אויבינו
08:56 15.05.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר