שר החינוך, נפתלי בנט, הודיע הבוקר (ראשון) כי כבר ביום ראשון הקרוב תובא פסקת ההתגברות לאישור ועדת השרים לחקיקה בראשות שרת המשפטים, יממה לפני פתיחת מושב הקיץ של הכנסת, זאת חרף אי ההסכמות מול ראש הממשלה וראשי הליכוד.

הנוסח שיובא בפני הועדה הוא הפסקה המורחבת, לפיה יידרש רוב של 61 ח״כים כדי לאשר מחדש חוק שנפסל על ידי בג״ץ, ויפעל על כלל החוקים ולא ספציפית מול חוק המסתננים.

לטענתו, זהו נתיב אמצע בין יכולת מוחלטת של בג״צ לפסול חוקים, כמו שקורה היום, לבין מניעה מוחלטת מבג״צ לפסול חוקים, לפי המודל הבריטי שהציע בזמנו ראש הממשלה.

נתניהו עיכב את החוק ולא השאיר ברירה

לדברי בנט, ״מדינת ישראל עומדת בפני הזדמנות היסטורית: לחוקק את פסקת ההתגברות ולחולל רפורמה במאבק במחבלים ובהוצאת המסתננים הבלתי חוקיים, אך לא פחות מכך בריסון כוחו המופרז של בית המשפט בישראל.

בעקבות כך הסביר כי זו הסיבה שהודיע לפני מספר שבועות לראש הממשלה שיש לקדם את החוק. "אך לצערי, לא רק שהחוק שהצענו לא עלה לדיון, אלא שגם שום חוק אחר לא עלה במקומו".

על כן, "לאחר שנים של סחבת, דיונים וועדות הגיע הזמן לבצע. אנו מצפים שכל חברי הממשלה יתמכו בחוק המאוזן – הגיע הזמן לעבור ממילים למעשים״.