בציונות הדתית ממשיכים לגבות את הרב אייל קרים, שאתמול שופטי בג"צ פסקו כי מינויו מוקפא עד שיתנצל על אמירותיו בעבר.

רבה של ירושלים הרב אריה שטרן, שלח מכתב חיזוק לרב קרים בו כתב: "הנני לחזקך בימים מתוחים אלו, ובטוחני שתדע להצעיד את רוח צה"ל בהתאם למסורת היפה שכבר נקבעה מאז הקמת המדינה ועוד תוסיף עליה בכחך בטוב טעם, ובפסיקת הלכה כשמורא שמים עליך."

בסוף המכתב, הוסיף הרב שטרן עקיצה ועצה לבית המשפט העליון: "כרב תמיד השתדלתי לא לעסוק בעניינים שאיני בקי בהן, נקווה שגם כל הגורמים האחרים יתעסקו רק במקצועם ודי לחכימא."

ואת המכתב חתם הרב שטרן בברכה: "יהי רצון שלא תצא תקלה תחת ידיך, חזק ואמץ!"

מכתב הרב שטרן

אמש פרסם יו"ר האיחוד הלאומי, שר החקלאות אורי אריאל מכתב תמיכה ברב קרים בו ביקש ממנו שלא להיכנע ללחצים. "אני רואה זאת כניסיון נוסף להלך אימים ואף לסתום פיות של רבנים מלדון ולפסוק בנושאי הלכה וחברה" כתב אריאל, "זו פגיעה במסורת הפסיקה היהודית ואין להשלים עם כך".

עוד כתב השר אריאל "אני מבקש לחזק את ידך בעת הזו, וקורא לך שלא להיכנע ללחצים כאלו ואחרים. זו שעת מבחן – עמידתך האיתנה על החופש לדון ולומר את דעת ההלכה ללא מורא, היא אבן יסוד בביצור מעמד הרבנות בכלל והרבנות הצבאית בפרט".