לא רק שהם גורשו מבתיהם, הם גם צריכים להשתקם. זה בערך מה שפרסם היום מזכ"ל מרצ, מוסי רז בעמוד הפייסבוק שלו.

"אזרחית ישראל? אזרח? נא להוציא כסף מהכיס. מס למתנחלים.", כתב רז. "לא רק לאלה שמתנחלים היום ומקבלים מיליארדים. הפעם אני כותב על מפוני גוש קטיף. 11 שנה לאחר הפינוי מוקצבים ב2016 258 מיליון לטיפול במפונים."

רז לא רק נותן את המספרים אלא גם מוסיף: "נו, למה להתחשבן? הרי מאז הפינוי הם עלו לנו כעשרה מיליארד, משהו כמו חמישה מיליון לכל משפחה, אבל כואב להם אז אנחנו צריכים לשלם."

מוסי רז פוסט
הגירשת וגם לעגת. הפוסט של מוסי רז

 

עלות ההתנתקות אומנם כבר הגיעה ל-10 מיליארד שקל, אך מחצית מהסכום הועברה למשרד הבטחון לעצם ביצוע ההתפנות מרצועת עזה, כולל פינוי הבסיסים, ההערכות על הגבול והקמת מפקדות החטיבות והאוגדה. מכל הסכום הדרמטי, רק כחמישית (2.2 מיליארד) הלך לפיצוי התושבים, והוא כולל בנייה מחדש של אלפי הבתים עבור המגורשים ושיקום עסקיהם והקמת מוסדות ציבור ובתי כנסת שנחרבו בהתנתקות.

מנתונים שפרסם היום ועד מתיישבי גוש קטיף עולה כי עדיין ב-3 יישובים טרם החלו בבניית הקבע, כ-20% מקרב משפחות גוש קטיף עדיין לא בביתם ומתוכם עשרות משפחות מוגדרות משפחות מוחלשות שאינן מסוגלות להגיע לשלב הגמר של בניית הבית ללא ליווי צמוד ויישום הפתרונות שהוסכמו בנושא. כמו כן במספר קהילות לא הושלמה עדיין בניית מבני הציבור, הרשויות שקלטו מספר רב של תושבים קורסות תחת הנטל ועוד בעיות שונות ומגוונות איתן נאלצים להתמודד עדיין אנשי גוש קטיף".

מי שנפגע מהדברים הוא אביחי שורשן, מגורש מכפר דרום שכתב למוסי רז: "שמע מוסי, הפעם עברת את הגבול. אתה חצוף בצורה שלא תיאמן.

10 שנים אחרי, רבות המשפחות שלא קיבלו את המגיע להם, רבות המשפחות שגרות עדיין בקראוונים ומבנים עראיים! 10 שנים! ילדים נולדו , בנים ובנות התחתנו ועזבו את הבית וההורים עדיין בדירה זמנית. אין ואף לא משפחה אחת שהתעשרה מהגירוש. אף לא אחת מצבה הוטב לעומת מה שהיה לה קודם. אף להיפך, מקרים רבים של משפחות שהתגרשו, פשטו רגל, מקרים של התקפי לב ושבץ מוחי בלי שום פרופורציה ליחס באוכלוסיה."

על הדאגה של מוסי רז למיליונים של המדינה, השיב שרשן: " כל תושב גוש קטיף וגם אני היה חותם לך בעיניים עצומות שתיקח את המיליונים שלך בחזרה ותחזיר לנו את הבית ואת החיים שהיו לנו לפני. תתבייש לך."