לאחר שצרפת הפכה למעצמה האירופית הראשונה שהודיעה כי תכיר במדינה פלסטינית, בבריטניה מדווחים על מהלך דומה שמתחיל לתפוס תאוצה: ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, כינס את הקבינט שלו לישיבה חריגה – זאת למרות שהפרלמנט הבריטי מצוי כעת בפגרת הקיץ.
הכינוס החריג מגיע על רקע לחץ גובר מצד מפלגות שמאל, ארגוני זכויות אדם וחלק מחברי מפלגתו של סטארמר, שקוראים להכרה רשמית במדינה פלסטינית. המהלך הבריטי האפשרי מצטרף למגמה מדאיגה, במסגרתה מדינות מערביות מביעות תמיכה בהכרה במדינה פלסטינית כחלק מפתרון מדיני לסכסוך הישראלי-פלסטיני.
עם זאת, בלונדון מדגישים כי לא התקבלה עדיין החלטה סופית, וכי מדובר בדיון מדיני-אסטרטגי רחב יותר, שמטרתו לגבש קו מדיניות אחיד של הממשלה מול ההתפתחויות במזרח התיכון.
סטארמר, יושב ראש מפלגת הלייבור (עבודה) עומד בראש ממשלת שמאל, בעלת מרכיבים קיצוניים שכבר יצאו רבות כנגד ישראל ותמכו במופגן בפלסטינים. על פי דיווחים מופעל לחץ משמעותי ממעגלי השמאל על הממשלה לקחת צעד דומה לנשיא הצרפתי מקרון.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ישראל אנגלמו
למקרון ולראש ממשלת צרפת יהייה סוף כמו לנסראלה אל נקמות ה
08:23 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר