בחיפה התקיים אתמול כנס בחירות של הבית היהודי בנוכחות השר נפתלי בנט, סגני השרים אבי וורצמן והרב אלי בן דהן, וחברי הכנסת איילת שקד, אורית סטרוק ומוטי יוגב.

עוד לפני תחילת הכנס, הוצאו על ידי המארגים מספר פעילים של הארגונים הלהטב"ים, שהגיעו כדי ליצור פרובקציות ולהפריע לנאומו של בנט, אך חלק מהם נשארו בתוך הקהל. לקראת הגעתו של בנט, עובתה האבטחה באולם, כשלמקום הגיעו מספר שוטרים ומתנדבים של המשמר האזרחי, בנוסף לאבטחה הקבועה של בנט מטעם השב"כ. כמה דקות לאחר שבנט התחיל את נאומו, עלתה אישה לקומת הגלרייה, ממש מעל ראשו של בנט והחלה לקרוא לעברו: "אתה שקרן, מפלגה של שקרנים, מה עם הדיור הציבורי?"

הקריאות האלה נתנו את האות, למספר פעילי להט"ב שהנפיו את דגל "הגאווה" וקראו קריאות בגנות בנט. במקום התפתחה מהומה שעבר מאוד לתגרה בין פעילי הבית היהודי בחיפה לבין המפגינים. בשל מיקומה של האישה, ממש מעל ראשו של בנט, דרשו ממנו המאבטחים לעזוב את האולם משיקולי בטחון, אך הוא סרב: "אף אחד לא ישתיק אותי, אני לא זז לשום מקום" וזכה למחיאות כפיים מהקהל.

צפו במהומה בכנס הבית היהודי בחיפה

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בנט בכנס בחיפה

לאחר דקות ארוכות של מהומה, הודיעו המארגנים ברמקול כי הקהל מתבקש לשבת. בנט המשיך בנאומו למרות הצעקות מעל ראשו. שני שוטרים ליוו את המפגינה החוצה והשקט חזר לכנס.

הבוקר פרסם בנט תגובה לנסיונות פיצוץ הכנסים בנוכחתו וכתב: "השמאל לא למד דבר מרצח רבין. התקשורת יכולה לעצור את זה, ולהרגיע את הרוחות. בוז'י – הכתובת על הקיר, ואתה יכול לעצור את זה ולהרגיע את הרוחות, אסור לך לשמור על זכות השתיקה. כשפעילי שמאל כולל חברי מפלגתך שותפים לארועים אלימים נגד המפלגה שלי, אתה לא יכול לשמור על זכות השתיקה."

"לפני יומיים ציירו פעילי שמאל בירושלים צלבי קרס והודבק לי שפם של היטלר ברחובות, ארוע שאחריו הוחלט להצמיד לי אבטחה קבועה. בתחילת השבוע לא הורשיתי להגיע בשעות מסויימות לארוע במוסד אקדמי, כי "יש ערבים באותה שעה ואסור מבחינת אבטחתית לתת לך להגיע לכנס'. אנשי השמאל האלימים מתחפשים כל פעם למישהו אחר, פעם הם פעילי דיור ציבורי, פעם פעילים להטבי"ם, פעם ארגונים נגד הכיבוש."

בנט המשיך והשווה את האווירה לימי רצח רבין, "אני יודע, אם קבוצת אנשי ימין היו מגיעים לפוצץ ארועים של אנשי שמאל, ומעוררים שם אלימות פעם אחר פעם, כנראה הם כבר היו במעצר מנהלי כלשהו, כנראה התקשורת היתה נסערת. אבל באמת שאין לי ציפיות.אלימות אנשי השמאל לא תשנה לי את הלו"ז במילימטר, אף אחד לא ישתיק אותנו. אף אחד".