הרב יובל שרלו, ראש ישיבת ההסדר בפתח-תקווה מתייחס לוויכוח המסורתי הפוקד את מקומות העבודה מדי קיץ: לכבות או לא לכבות את המזגן? פסק ההלכה: בקיץ, הצדק עם האנשים שחם להם. בחורף, עם האנשים שקר להם. דיון מרתק (סרוגים, יהדות)

3

"חשוב שתמשיכו להיות בני ישיבות גם בשירות הצבאי, הן בדרך ארץ הן בלחימה", אמר ראש ישיבת ההסדר באור עציון לראשונים מבני ישיבות ההסדר שהתגייסו החודש. בשבוע הבא: 50 תלמידים מתגייסים לחיל השריון, וכ-100 לאגפי הרבנות השונים (סרוגים, חדשות יהדות)

בשעה שכ-3,000 בני אדם צעדו במרכז ירושלים במסגרת "מצעד הגאווה", פעילי ימין ערכו הפגנה יצירתית, כשעשו שימוש בבובות קרטון בדמות חמורים. בסוף היום, ברוך מרזל נעצר לאחר שהתעמת עם צועדת, ואיתו גם שלוש פעילות ימין (חדשות סרוגים)

6

האגודה לזכויות האזרח חשפה את שמו של היועץ לענייני ערבים בירושלים, קפטן ג'ורג'. האגודה התלוננה נגד "חקירות טורדניות" שמבצע לכאורה קפטן ג'ורג' כלפי פעילים פוליטיים משכונת סילוואן. בלוגרים שמיהרו לפרסם את הודעת האגודה מצאו את עצמם תחת מתקפה של יד נעלמה ואתריהם נפלו.

1

דוד סיטבון, שנעצר לפני יותר משבוע וקצת בחשד לסיוע לחיים פרלמן, שוחרר היום למעצר בית לאחר שהושג סיכום בין עורך דינו, אריאל נהרי לבית-המשפט. עורך הדין, שרקם מאחורי הקלעים את תנאי שחרורו של סיטבון הביע שביעות רצון מהסיכום שהושג

להתנחלות נופים מצטרף הבוקר מתנחל חדש ושמו מנחם בן, מבקר הספרות ומשתתף האח הגדול לשעבר. בסיור בשומרון נדלק בן על היישוב וביחד עם אשתו הוא הגיע למסקנה שאין כמו השומרון. "מחלון הבית שלי אפשר לראות בעין את תל אביב, כולל הים והמגדלים. מקום מקסים אנשים מקסימים"

2

ח"כ אריה אלדד פנה היום (ה') לשרת התרבות והספורט בדרישה להשעות לאלתר את חברת ועד עמותת פרס התיאטרון המחזאית מרים קיני. אלדד: "שוב נתקלנו בתופעה שעבור חלק מדוברי השמאל הקיצוני בישראל פלורליזם משמעותו דרישה שהזולת יסכים עם מה שאני אומר".

תגבור משמעותי לגרעינים התורניים בנגב ובגליל. ועדת השרים לפיתוח הנגב והגליל אישרה את התכנית להבאת 300 אלף תושבים חדשים לפריפריה, כפי שהציג המשנה לרה"מ והשר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום. השר שלום: "אנשי הגרעינים הם חלוצים אמיתיים. זו הציונות האמיתית"

2

בפרויקט נרחב של המגזין "נשים" של עיתון "מקור ראשון" שהתפרסם בשבת האחרונה (23.07.10) דורגו 20 הנשים הכי משפיעות ובולטות במגזר הדתי - לאומי. בין הנשים המשפיעות נמצאות ח"כ ציפי חוטובלי, שרה בק, סיוון רהב מאיר והרבנית אסתי רוזנברג. ובמקום הראשון נבחרה ד"ר ברכה זיסר.

2

עיצוב מודרני, סדר וארגון מחודש של אוספי המוזיאון שעבר שיפוץ מאסיבי מקנה לו מעמד מכובד בין המוזיאונים החשובים בעולם. בית כנסת מסורינאם שהועתק בשלמותו, רכישות חדשות של יצירות ואגפים חדשים, מחכים למבקרים. ולכבוד הפתיחה – גם שבוע של מופעים

שר החוץ אביגדור ליברמן סייר אתמול בשומרון והבטיח כי בתום ההקפאה תהליך הבנייה בהתנחלויות יימשך. שר החוץ תקף את דו"ח ששון כאשר שהה "במאחז" ברוכין: "היישוב הזה הוא הדוגמא הטובה ביותר לאבסורד שבדו"ח טליה ששון, משום שמי שחתם על הקמת היישוב, בשנת 1984, הוא יצחק רבין"

1

הרב יצחק שפירא שנעצר על ידי המשטרה בעקבות ספרו העוסק בהריגת גויים מהבחינה ההלכתית זוכה לרוח גבית מצד ארגוני זכויות האדם. "לא ברור מה ההצדקה לביצוע מעצר במקרה כזה", אומרים באגודה לזכויות האזרח. עם זאת הם תומכים בחקירה כנגד "הסתה לאלימות" מצד הרב שפירא.

1

ט"ו באב בסימן בחירות לקונגרס. אור רייכרט הקריקטוריסט מביא לנו מדי יום את הקריקטורה היומית שלו שתיתן מבט ציורי לסיפורים ולחדשות שמעסיקים את המדינה.

2

פרופ' אלחנן יקירה מראשי החוג לפילוסופיה באונברסיטה העברית ומחבר הספר "פוסט ציונות - פוסט שואה" מבהיר כי הטענות על פיטורי ד"ר רן ברץ מהמחלקה מטעמים פוליטיים הינן מופרכות ושיקריות. "כל העניין הוא שילוב של תמימות ובורות עם מניפולציה מכוערת ונסיון לכופף את ידי החוג".

11

פעילי שיח ג'ראח פרסמו עצומה הקוראת להחרים את מוצרי ההתנחלויות וזה בעקבות הצעת החוק לקנוס אנשים המעוניינים להחרים או לסייע להחרמת מדינת ישראל. אלא שחלק מהפעילים סוברים כי קריאה לחרם על מוצרי ההתנחלויות לא תורמת למאבק בירושלים מבחינת דעת הקהל הישראלית.

3

אמר רבן שמעון בן גמליאל, לא היו ימים טובים לישראל כחמישה עשר באב וכיום הכפורים, שבהן בנות ירושלים יוצאות בכלי (בבגדי) לבן שאולין (שכולן שואלות זו מזו אפילו עשירות כדי שלא לבייש את מי שאין לה) ויוצאות וחולות בכרמים.

כתבת סרוגים, בת עמי דרור, בודקת איפה האירועים הכי חמים, מגניבים ומעניינים שיכולים לדבר אליכם בשבוע הקרוב. בת עמי בדקה, בררה וכתבה, רק בשבילכם, את האירועים הכי מגניבים שיכולים לעניין את כולכם.

4

הממלכתי אומר: בציבור הישראלי, סרבנות היא דגל אדום. מוכנות להטיל בספק את נאמנותך למדינה ולחוקיה מוציאה אותך אוטומטית מחוץ למשחק. הלא ממלכתי טוען: אם לא תבטא את אמונותיך בציבור באופן רחב ועקבי ותגיד בדיוק מה אתה חושב איך אתה מצפה שיתייחסו אליך ברצינות? מאחר ששניהם צודקים האם אפשר לעבוד ביחד?

12