אז כבר חרשתם על המתכונים הקבועים שלכם, זה הזמן להתחיל לרענן את הארוחות שלכם.

בגזרת הסלטים:

חומוס עדשים

מדובר במאכל קל להכנה, הערך התזונתי שלו גבוה במיוחד כך שהוא גם בריא וגם טעים. אנחנו מבטיחים לכם שתקצרו מחמאות ואף אחד לא ישים לב שהוא לא עשוי מגרגרי חומוס.

מצרכים:

2 כוסות עדשים כתומות
1/2 כוס טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
3 שיני שום
מעט כמון
מים
מעט מלח

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

שוטפים את העדשים ולאחר מכן מבשלים אותן 10 דקות במים רותחים עד שהן מתרככות. לאחר מכן, מסננים את העדשים (בשלב זה שמרו מעט מהמים של הבישול)

שמים את העדשים במעבד מזון יחד עם שאר המצרכים: טחינה, שמן זית, שום, מיץ לימון, שום, כמון מלח ומעט כמון (לפי הטעם שלכם). מוסיפים גם מעט מהמים בהם בישלנו את החומוס וטוחנים היטב. לאחר מכן, טועמים ומתקנים לפי הרגשתכם.

אם החומוס מוצק מידי, הוסיפו עוד מהמים בהם בישלתם את העדשים הכתומות.


סלט חסה עם מנגו ורימון

אם אתם רוצים להפתיע בסלט מרענן? סלט חסה עם מנגו ורימון הוא הפתרון המושלם עבורכם. כל מה שדרוש: חסה, תערובת עלי בייבי, חצי כוס גרגירי רימון, מעט פקאן מסוכר ומנגו.

למתכון המלא לחצו כאן

(צילום: שאטרסטוק)

תפוחי אדמה חלומיים

המתכון הבא דורש מכם מאמץ של 10 דקות בלבד, אם אתם רוצים להפתיע ולגוון ולהקל על עצמכם עם מתכון פשוט, המתכון הבא הוא מושלם עבורכם

מצרכים:

10 תפוחי אדמה גדולים
שמן זית
מעט מלח גס ופלפל שחור
מעט רוזמרין, טימין

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים רותחים, אין צורך לקלפם. מבשלים את התפוחי אדמה עד שהם מתרככים אך לא לגמרי (חצי שעה לערך). לאחר מכן מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים את התפוחי אדמה לתבנית.

לוקחים כוס ומועכים את התפוחי אדמה בעדינות. מזלפים מעט שמן זית על התפוחי אדמה ומתבלים במלח גס, פלפל שחור, מעט רוזמרין וטימין. בשלב זה, תוכלו גם להוסיף תבלינים שאתם אוהבים.

מכניסים את תפוחי האדמה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15 דקות.


פרגיות ברוטב משגע

מחפשים מתכון בשרי קל להכנה אך טעים ומפנק? מתכון שלא דורש מכם ללכלך יותר מידי כלים? המתכון הבא הוא עבורכם: פרגיות עסיסיות ברוטב מתקתק

מצרכים:

1 קילו סטייק פרגית
4 כפות סילאן
4 כפות סויה
כף שמן זית
1 כף צ'ילי מתוק
מעט פפריקה
מעט פלפל שחור

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את מצרכי הרוטב בקערה ומוסיפים את הפרגיות. משרים למשך 20 דקות.

מניחים את הפרגיות בתבנית ויוצקים את הרוטב שנותר מעל הפרגיות. לאחר מכן, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 20 דקות.

לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף ומשאירים לעוד 10 דקות.


מתכון מנצח לגולש ביתי ומנחם

מזג האוויר כבר מתחיל להיות צונן יותר, וזה הזמן המושלם להכין גולש ביתי

למתכון המלא לחצו כאן

(צילום: שאטרסטוק)

גלידת תות פרווה ומפנקת במיוחד

למה בעצם אנחנו קונים גלידה כשאפשר להכין גלידה ביתית טעימה בפחות מרבע שעה? קבלו מתכון מתוק של גלידת תות

מצרכים:

1 ביצה (צריך רק את החלבון)
1 מיכל שמנת להקצפה
סלסלת תותים (או 500 גרם תותים קפואים)
מספר תותים לקישוט
2 כפות סוכר
מעט עלי נענע

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מפרידים את החלמון והחלמון. שמים במיקסר את החלבון של הביצה. שוטפים את התותים היטב ומוסיפים לקערת המיקסר יחד עם 2 כפות סוכר. לאחר מכן, הקציפו במיקסר את השמנת להקצפה. מערבבים הכל יחד בעדינות בתנועות קיפול. לאחר מכן, העבירו את הכל לכוסות, קשטו עם חתיכות תות ועלי נענע והכניסו להקפאה לשעתיים לפחות.


בראוניז חלומי

בראוניז פרווה וממכרים במיוחד שיסגרו לכם את ארוחת החג עם טעם מתוק

למתכון המלא לחצו כאן

(צילום: שאטרסטוק)

בתאבון!