בריא וקל להכנה: חומוס מעדשים כתומות
חומוס הוא אחד המאכלים היותר פופולאריים בארץ, אבל על חומוס עדשים שמעתם? הגיע הזמן להכיר: חומוס עדשים: טעים, בריא וקל מאוד להכנה
הכירו את הלהיט הבא: חומוס עדשים. מדובר במאכל קל להכנה, הערך התזונתי שלו גבוה במיוחד כך שהוא גם בריא וגם טעים.
זמן ההכנה הוא 20 דקות בלבד ואין צורך בהכנות מקדימות.
אנחנו מבטיחים לכם שתקצרו מחמאות ואף אחד לא ישים לב שהוא לא עשוי מגרגרי חומוס. אז למה אתם מחכים?
מצרכים:
2 כוסות עדשים כתומות
1/2 כוס טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
3 שיני שום
מעט כמון
מים
מעט מלח
אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים ולאחר מכן מבשלים אותן 10 דקות במים רותחים עד שהן מתרככות. לאחר מכן, מסננים את העדשים (בשלב זה שמרו מעט מהמים של הבישול)
שמים את העדשים במעבד מזון יחד עם שאר המצרכים: טחינה, שמן זית, שום, מיץ לימון, שום, כמון מלח ומעט כמון (לפי הטעם שלכם). מוסיפים גם מעט מהמים בהם בישלנו את החומוס וטוחנים היטב. לאחר מכן, טועמים ומתקנים לפי הרגשתכם.
אם החומוס מוצק מידי, הוסיפו עוד מהמים בהם בישלתם את העדשים הכתומות.