כמות הקלוריות באוזן המן מבהילה אתכם? או בעיקר את הדיאטה שלכם? מסתבר שישנם מזונות נוספים ובריאים יותר שיכולים לסמל את חג הפורים לא פחות מהאוזן המתוקה ולמתקשים לשנות מסורת יש אפילו מתכון לאוזני המן בריאים ודלי קלוריות.

במידה ולא ידעתם כמות הקלוריות הממוצעת לאוזן המן אחד יכולה להגיע עד 250 קלוריות. וזה עוד בלי לכלול את אוזני ההמן המצופים בשוקולד ויכולים להגיע ל 500 קלוריות ל-100 גרם. אבל כמו שלכל דבר יש פתרון, גם כאן מגיעות כמה אופציות לבחירה כדי לסמל את החג בצורה מאוזנת יותר.

אם החלטתם לוותר לגמרי על אוזני ההמן השנה, הדיאטנית ליטל פיינגרץ, ממליצה לכם על מאכלים שאיתם תוכלו לסמל את החג, ללא ייסורי מצפון והם:

תרנגול הודו

מהודו ועד כוש, יש כאלו הנוהגים לאכול בשר הודו בחג הפורים המזכיר את אחשוורוש המלך ששלט מהודו ועד כוש.
למה מומלץ?
"ההודו הוא בין המזונות העשירים ביותר בחלבון ודל בשומן, (מכיל רק 1% שומן). בשל תכולת החלבון הגבוהה, צריכה של בשר ההודו תורמת לתחושת שובע בארוחה ומחקרים אף מראים כי תכולת החלבון הגבוהה בו מסייעת לשמור על רמות סוכר מאוזנות לאחר הארוחה. יתרה מזאת, בשר הודו האדום ממין נקבה עשיר במינרל הברזל ולכן מומלץ לשלבו בתפריט היומי למניעת אנמיה ושמירה על רמות תקינות של ברזל בדם".

גם עוף הודו מסמל את פורים (צילום:שטארסטוק)

קטניות וביניהם- הפול
ישנן קהילות בהם נהוג לאכול מאכלי קטניות או פולים, מנהג המציין את אסתר המלכה שנמנעה מצריכה של מאכלי בשר בבית האחשוורוש ואכלה רק קטניות.

למה מומלץ?
"הקטניות הן תחליף לבשר לצמחונים או לטבעונים שבנינו, ומומלצות מאוד לצריכה כחלק מהתפריט היומי. לקטניות יתרונות רבים, הן דלות בשומן, לכן טובות לשמירה ולירידה במשקל, ולמניעת מחלות לב וכלי דם. מכילות כמות גדולה של חלבון צמחי ושילוב של קטנית יחד עם דגן בתזונה היומית הוא תחליף לבשר העתיר בשומן רווי.

הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים התורמים גם הם לתחושת השובע ושמירה על רמות סוכרת מאוזנות בדם לאחר אכילתם, כמו כן הן גם עשירות במינרלים כגון ברזל וסידן ובמגוון ויטמיני B, ולכן מהווים מקור טוב לחיזוק העצמות ומניעת אנמיה מחסר ברזל ותורמים לבריאות כל מערכות הגוף בשל תכולת מגוון ויטמיני B.

מתכון לאוזני המן בריאים

קלוריות למנה: כ- 150 קלוריות לאוזן המן אחת

מנות:  18 אוזני המן | פרווה

מצרכים:

1.5 כוסות קמח
כפית שטוחה של אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
ביצה אחת
1/2 כוס שמן קנולה
4 כפות מים
למילוי: 450 גרם של ממרח תמרים ו-1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

מילויים בריאים לעוגיות ואוזני המן:
נהוג לאכול עוגיות או אוזני המן במילויים שונים (כגון, פרג, תמר, ואגוזים), המסמלים את נס חג הפורים ותלייתו של המן הרשע.
המילויים הבריאים יותר הם הפרג, אגוזים וממרח התמרים העשירים בסיבים תזונתיים.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הביצה הטרופה השמן והמים ומערבבים.
2. לשים את התערובת לקבלת בצק אחיד
3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ומרפדים את תבנית בנייר אפיה.
4. מפרזים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק עד שמגיעים לעובי דק.
5. קורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה
6. מכינים את המילוי בסיר קטן מערבבים את אגוזי המלך יחד עם אגוזי מלך קצוצים ומעט מים, ומחממים מעט בסיר ליצירת תערובת אחידה.
7. בעזרת כפית מניחים כ-1/2 כפית של ממרח במרכז של כל עיגול וסוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים.
8. מניחים על נייר האפייה בתבנית ומכניסים לתנור למשל כ-15 דקות עד שהבצק זהוב בשוליים.
9. מצננים בחוץ, ניתן לפזר מעט אבקת סוכר לכיסוי.

=================

המאמר באדיבות ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית בסטודיו סי.