חדשות

בר אילן ביטלה הרצאה של גארי יורופסקי

בעקבות תקיפת אראל סג"ל ובהמשך לוטו של משרד החינוך החליטה אגודת הסטודנטים בבר אילן לבטל את הרצאתו של גורו הטבעונות גארי יורופסקי שהייתה אמורה להתקיים בצהריים

בר אילן ביטלה הרצאה של גארי יורופסקי
צילום: בגלל התקיפה בוטלה ההרצאה. גארי יורופסקי (צילום מסך)

גארי יורופסקי, פעיל אמריקאי למען זכויות בעלי חיים, הגיע לארץ לסבב הרצאות אותם היה אמור להתחיל היום (א') באוניברסיטת בר אילן. יורופסקי, המרצה המדובר ביותר בישראל בשנתיים האחרונות, שהרצאתו המצולמת הפכה לנצפית ביותר בישראל עם יותר ממיליון צפיות, תקף אתמול את העיתונאי אראל סג"ל רק משום שלבש מעיל עור.

במשרד החינוך כבר החליטו שלא לאשר ליורופסקי להרצות בפני תלמידים במערכת החינוך, בגלל הקו הרדיקלי בו הוא נוקט והתבטאויותיו החריפות, ועכשיו גם באגודת הסטודנטים באוניברסיטת בר-אילן 'הגילדה' החליטו לבטל את הרצאתו של יורופסקי שתוכננה לעוד כחצי שעה (14:00).

מתן בר-נוי, יו"ר אגודת הסטודנטים של בר אילן הסביר את ההחלטה: "אגודת הסטודנטים לא יכולה לתת במה לאדם אלים שתקף עיתונאי בישראל. אנחנו לא מסוגלים להכיל אמירות מסוג שיאנסו את הנשים ואת הילדים שלנו. לכן, על אף השאיפה שלנו להומניות בכל הקשור לבע"ח החלטנו לבטל את האירוע".

הבוקר פרסמנו ב'סרוגים' כי בטור שכתב אראל סג"ל הוא תיאר את אשר אירע במפגש בינו ובין יורופסקי "הוא איחל שיאנסו אותי ואת ילדיי משום שאני לובש מעיל עור…. הדבר האחרון שחסר לי זו קטטה עם מטורף עם דם בעיניים, שהכניסה לבריטניה ולקנדה נאסרה עליו בשל פעילות אלימה… יורופסקי קם. בפתאומיות הוא דוחף את הכיסא שלי. אני נופל על הרצפה. אין זמן לשכב. עופר הצלם חוטף אגרוף. אני מתעשת מהר, קם להגן על עצמי. אנשים מקיפים אותי. גם סביבו. הוא מקלל ומנסה להשתחרר. עכשיו אני מוכן. האדרנלין פועם. הצוות מרחיק אותי מהמסעדה"

תגובות

3
3
מאוכזב לרגע
09.12.13

רציתי לשמוע את ההרצאה אבל יצאו גברים באגודת הסטודנטים. בשביל לבטל הרצאה כזאת בגלל אלימות צריך אומץ!

2
דינה טיילו
10.12.13

גארי יורופסקי איך הוא מעז להפעיל אלימות על אראל סגל- בכמה ארצות כבר אסור למטורף הזה להכנס. לא לאלימות.

1
ירדן
11.12.13

אני לומדת בבר אילן וזו אולי הסיבה היחידה שאני גאה בזה.. כל הכבוד שביטלו את ההרצאה. אני חייבת לציין שראיתי את הסרטון של גארי ביוטיוב ובכיתי ובכיתי.... זה הזיז לי משהו בלב, חשבתי ברצינות להיות צמחונית כאן ועכשיו. ואז הראיתי לבעלי את הסרטון. והוא אמר דבר כזה: אדם שדואג לבעלי חיים יתר על המידה, סופו שיהיה לאויב בני האדם. אז לא הקשבתי לו, חשבתי שזה סתם כי הוא לא רוצה להיהפך לצמחוני. עכשיו אני מבינה עד כמה בעלי צדק. אגב, אמנם בסופו של דבר כל בני האדם יהפכו לצמחוניים, אבל בתור אדם דתי אני חייבת לציין שזו מצווה לאכול בשר בשבת.