חדשות

בנט על יוזמות דת ומדינה: "מה שלא יהיה בתיאום איתנו – לא יהיה"

בישיבת סיעת הבית היהודי השבועית הוחלט כי כל הצעת חוק פרטית בנושאי דת ומדינה תיפסל מיידית באמצעות הטלת וטו של המפלגה, כל עוד היא לא תתואם עם סגן שר הדתות, הרב אלי בן דהן. בנט: "כל נושא שיושג בהידברות, כפי שנעשה בחוקים הקודמים בנושאי דת ומדינה - יזכה לתמיכת הבית היהודי ויביא ליכולת להביא לגשר וחיבור בין חלקי העם"

בנט על יוזמות דת ומדינה: "מה שלא יהיה בתיאום איתנו – לא יהיה"
צילום: בנט. הצהרה תקיפה (צילום: פלאש 90)

בבית היהודי לא אוהבים, כנראה, את הצעות החוק האחרונות בנושא דת ומדינה. בישיבת הסיעה השבועית החליטה המפלגה כי כל הצעת חוק פרטית בנושאי דת ומדינה תיפסל מיידית באמצעות הטלת וטו של המפלגה, כל עוד היא לא תתואם עם סגן שר הדתות, הרב אלי בן דהן.

במפלגה הדגישו כי ההצעות ייפסלו גם אם עקרונית הבית היהודי תומכת ברעיון שלהן. "אין דבר כזה שהצעת חוק בנושא משרד מסוים תוגש ללא תיאום עם אותו משרד", הסבירו בבית היהודי. "נושאי דת ומדינה לא שונים מכל נושא אחר. רדיפת הכותרות של סיעות וחברי כנסת אחרי חוקים של דת ומדינה תיפסק או לפחות תישאר ככותרת בלבד".

במפלגה סיפרו כי היו"ר נפתלי בנט, העביר בימים האחרונים מסר לראשי המפלגות, לפיו שלושת העקרונות שינחו את עמדת הבית היהודי בנושאי דת ומדינה הם הידברות מוקדמת, שהצעת החוק לא תתנגש עם ההלכה ושההצעה תהיה טובה לעם ישראל – ולא תביא לפרוד ומחלוקות.

בבית היהודי החליטו גם למנות מספר חברי כנסת כצוות שיגבש עקרונות בנושאי דת ומדינה, אותו יוביל סגן שר הדתות הרב בן דהן, הצוות גם ימליץ לסיעה באלו יוזמות חקיקה של דת ומדינה לתמוך.

בנט אמר היום: "הוכחנו בקדנציה האחרונה כי אנו פועלים לקידום נכון ומידתי של נושאים רגישים לזהות היהודית של המדינה, כמו תמיכה בשעון קיץ, מהפכה בשרותי הדת שעברה בשבוע שעבר עם רפורמת "בחר לך רב", והקמת "עזרת ישראל" בכותל. כל נושא שיושג בהידברות, כפי שנעשה בחוקים הקודמים בנושאי דת ומדינה – יזכה לתמיכת הבית היהודי ויביא ליכולת להביא לגשר וחיבור בין חלקי העם, ולא לעוד סיבה לפיצול ומריבות".

תגובות

5
5
בנט
04.11.13

הרווחתי עוד כותרת

4
אורח
04.11.13

אחי ורעי החרדים לדבר ד' תבינו אחי ורעי החרדים לדבר ד' תבינו כבר שכל "שקל" שאנחנו עוד לוקחים מהמדינה הציונית הלזו מזמן השמד הזה, מהרשעים הארורים העוקרים את הדעת ר"ל, רק גורם להמשך קיומה בעולם הזה - בגלל הזכיות שהמדינה צוברת בשמים, בזכות החזקת התורה, תלמידי חכמים, חדרים, בית יעקוב, סמינרים, ישיבות, וכוללים וכו'. עכשיו הזמן להתאחד כולנו ולא ניקח כלום, שום תקציב, מהמדינה הרשעה הלזו, ואז זהו יהיה בס"ד סוף תקופת גלותינו וסוף הציונות בכל העולם כולו, ומיד יתמוטטו, וכך הם יבינו איזה טובה אנחנו עשינו להם עד עכשיו שהסכמנו לקחת מהם כסף לצורך הישיבות. וכשהם יפולו בקרוב, נשוב לשם על מה שחיללנו שמו הגדול עד כה, ולקנו תמיכה ממדינת איזראל, תמיכה לישיבות וכוללים, ונתפלל ונצום לשם ית' שימחול לנו על העבירה הגדולה.

3
אורח
04.11.13

אחי ורעי 'תבינו כבר שכל "שקל" שאנחנו עוד אחי ורעי החרדים לדבר ד', תבינו כבר שכל "שקל" שאנחנו עוד לוקחים מהמדינה הציונית הלזו בזמן ה"שמד" הזה, מהרשעים הארורים העוקרים את הדעת ר"ל, רק גורם להמשך קיומם בעולם הזה - בגלל הזכיות שהמדינה צוברת בשמים, בזכות החזקת: התורה, תלמידי חכמים, חדרים, בית יעקוב, סמינרים, ישיבות, וכוללים וכו'. עכשיו הזמן להתאחד כולנו ולא ניקח כלום, שום תקציב, מהמדינה הרשעה הלזו, ואז זהו יהיה בס"ד סוף תקופת גלותינו וסוף הציונות בכל העולם כולו, ומיד יתמוטטו, וכך הם יבינו איזה טובה אנחנו עשינו להם עד עכשיו שהסכמנו לקחת מהם כסף לצורך הישיבות. וכדי שיפולו בקרוב, נשוב לשם על מה שחיללנו שמו הגדול עד כה, ולקנו תמיכה ממדינת איזראל, תמיכה לישיבות וכוללים, ונתפלל ונצום לשם ית' שימחול לנו על העבירה הגדולה.