בשעות האחרונות מתקבלים דיווחים על התקדמות משמעותית במו"מ הקואליציוני.
על פי הדיווחים יו"ר יש עתיד, הסכים לוותר על תיק החוץ, שעמד במרכז המחלוקות במשא ומתן. לפיד כראש מפלגה של 19 מנדטים דרש את התיק, אך מנגד יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן דרש לשמור לעצמו את התפקיד ממנו התפטר לאחר הגשת כתב האישום נגדו.
בליכוד הציעו ללפיד את תיק האוצר במקום החוץ, אך נכון לעכשיו הוא מסרב לקבלו, אולי מתוך ידיעה שהקדנציה הקרובה תלווה בגזרות כלכליות, מה שעלול להזיק לתדמיתו. לא מן הנמנע שאת התיק הבכיר יקבל דווקא נפתלי בנט, כשאפשרות נוספת היא השארתו בידי הליכוד.
נושא נוסף בו התגמש לפיד הוא הגבלת מספר השרים. על פי המסתמן תורכב הממשלה הבאה מ-23 שרים, עשרה שרים פחות מהממשלה הנוכחית, אך 5 יותר מהמספר אותו נקב לפיד. כחודש לאחר הרכבת הממשלה, תעלה למליאת הכנסת הצעת חוק שתגביל את מספר השרים בממשלה הבאה ל-18 ותשוריין בכך שיידרש רוב של 70 ח"כים כדי לשנותה.
במקביל להסכמות עם לפיד, עוסקים כעת צוותי המו"מ של הליכוד בניסוח ההסכמים ביניהם, כשלפי מספר מקורות ייתכן והקמת המדינה הפלסטינית ונאום בר אילן, יוצא מקווי היסוד של הממשלה, מה שיזקף כהישג לנפתלי בנט.
בבית היהודי דורשים גם את קבלתו של דו"ח השופט אדמונד לוי שיכשיר את הישובים ביו"ש ויהיה מעניין לראות האם בליכוד ובעיקר ב'תנועה' של ציפי לבני יאשרו את העניין.
הלילה ימשיך להתנהל המו"מ בהילוך גבוה, כשהצוותים מקווים כי עד לשבת יוכלו לחתום על הסכמים עם שתי המפלגות, ולאחר צירוף קדימה תמנה הממשלה 70 ח"כ.
בבית היהודי סרבו להתייחס לידיעה ובליכוד אמרו ל'סרוגים' כי אנחנו שומעים על ההתקדמות כמוכם, "לא נתגמש בנושאים עקרוניים ושום דבר לא סגור".
תגובות
רוב של 70 לשינוי מספר השרים ,תמיד יהיה. צריך רוב של 90 במקרה שהחרדים נכנסים עם העבודה, במקומנו, יהיה בודאי 70 שירצו לשנות את החוק " " למען תהליך מדיני" "
לכל המתקיפים את נפתלי בנט זה בשבילכם משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושוע ויהושוע לזקנים וזקנים לנביאים ונביאים מסרוה לאנשי כנסת הגדולה ואח''כ למועצת חכמי התורה והם אמרו " ק ו א ל י צ י ה "......... ואם ח"ו "אופוזיציה" מחזירים את התורה, ואת היהדות, ואת ארץ ישראל (השטחים) ואת הר הבית, ואת הסבא, ואת הסבתא, הכל בחזרה לסיני...
2 קבל תיקון למשנה באבות אותה עיוותו החרדים לקואלציה . ,"... מסרוה לאנשי הכנסת הגדולה . הם אמרו על שלושה דבריםן העולם עומד : על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים " באו חכמי",תורתו אומנותו " ויצרו עולם מסואב ומושחת חולב קואלציה לאמור: " על שלושה דברים החרדי בארץ ישראל עומד : על התורה בפטור גורף על העבודה בשחור ועל גמילות חסדים בשנור כפרזיט מתבכיין .'