חדשות

בן ארי ומרזל נפרדו ממפלגתו של הרב וולפא

יו"ר תנועת ארץ ישראל שלנו הרב שלום וולפא הודיע היום כי ח"כ מיכאל בן ארי החליט לפרוש מהתנועה. כעת יצטרך בן ארי למצוא מפלגה במסגרתה ירוץ לכנסת.

בן ארי ומרזל נפרדו ממפלגתו של הרב וולפא
צילום: היעד: אנשי השכונות. בן ארי (פלאש90)

ארץ ישראל שלנו ובן ארי כבר לא.

הערב הודיע יו"ר התנועה הרב שלום דב וולפא, על פרישתם של ח"כ מיכאל בן ארי, ושל יו"ר התנועה השני ברוך מרזל.

"מזכירות תנועת "ארץ ישראל שלנו" מודיעה כי ח"כ מיכאל בן ארי החליט לפרוש מהתנועה, ולהקים מסגרת פוליטית חדשה עם עוזריו הפרלמנטרים מר ברוך מרזל ואיתמר בן גביר." נכתב בהודעה אותה שיגר הרב וולפא.

הרב וולפא איחל לבן ארי הצלחה בדרכו הפוליטית החדשה ומוסיף כי "בתנועת ארץ ישראל שלנו קוראים היום לאיחוד כל הכוחות הדוגלים בשלמות התורה העם והארץ כדי להביא להצלת ארץ ישראל ותורת ישראל מידי כל הסכנות האורבות עלינו.

בשיחה שקיימנו עם הרב וולפא, הוא מאשר את הדברים, ואומר: "מיכאל בן ארי היה חבר בתנועתנו ונציגנו בכנסת, הוא החליט לפרוש, מעבר לכך אני לא אוסיף דבר. אני לא רוצה לדבר על אנשים אחרים".

מה אתם מתכננים לקראת הבחירות? תחזרו לאיחוד הלאומי?

כרגע אנחנו לא מודיעים שום דבר. בקרוב מאוד נפרסם את החלטתנו.

צריכים מפלגה

הרקע לפרישתם של מרזל ובן ארי מ'ארץ ישראל שלנו' אינו ברור. גורם במערכת הפוליטית העריך כי ייתכן והמחלוקת היא סביב צירופה של דמות חילונית למפלגה.

גם בלשכתו של ח"כ מיכאל בן ארי סרבו לפרט את הסיבה לפרישה מהמפלגה. ל'סרוגים' הם אומרים: "הרב וולפא הוא יהודי יקר וחשוב אנחנו מוקירים לו הרבה טובה."

פרישתם של בן ארי ומרזל, מ'ארץ ישראל שלנו', מביאה למצב בו הם יצטרכו למצוא לעצמם מפלגה באמצעותה ירוצו לכנסת.

כרגע האפשרויות העומדות לרשותם הם הצטרפות לתקומה או ל'התקווה' במסגרת האיחוד הלאומי, אך אפשרות זו סיכוייה אפסיים.

האפשרות השנייה היא הוצאתה מהמדף של מפלגת חי"ל – חזית יהודית לאומית, במסגרתה רץ ברוך מרזל לכנסת בבחירות לכנסת ה-17 וה-18.

תגובות

10
10
מוטי
31.10.12

חבל חבל. לא מכובד. אני מקווה שיכנסו לרשימה המאוחדת ודי לזרוע פירוד כשכל השאר עובדים על אחדות. לא מכובד. תתי פיצולים ממש. עד לאן?

9
יחי המלך המשיח
31.10.12

הרב וולפא השקיע עליו מליונים הרב וולפא השקיע על בן ארי מיליוני ש"ח בארבע השנים האחרונות בהוצאה וחלוקה של עלון ארץ ישראל שלנו לבתי הכנסת. בן ארי נהנה מהפירסום כל שבוע בכל הארץ לקהל היעד המדוייק שלו, כשהכסף לזה בא בעיקר מתומכי חב"ד. לא יודע על מה המחלוקת עכשיו, אבל זה נשמע מלוכלך.

8
רבינוביץ
31.10.12

לרבי המשחיסטים עושים עליה הם היו צריכים לצרפו לרשימה המשחיסטים לא יוותרו על צירוף הרבי במקום ראלי....אולי זו המתלוקת ???