רבני תקומה יזמו כינוס אחדות, והיום בצהריים יחתמו חברי הכנסת של תקומה יחד עם מועמדי הבית היהודי על מסמך בו יצהירו על ריצה משותפת בבחירות הקרובות, אך לא ידונו בשיבוץ הרשימה. מיכאל בן ארי הוזמן אך לא יגיע.
בפעם השלישית בחודשים האחרונים שוב חותמים על ריצה משותפת.
אחרי שאתמול הגיעו בש"ס לפשרה בין אלי ישי ואריה דרעי, יתכנסו היום מועמדי הבית היהודי, עם חברי 'תקומה' למפגש אחדות בו יחתמו על התחייבות לריצה משותפת ברשימה אחת בבחירות הבאות.
לכינוס הוזמנו חברי הכנסת של שתי המפלגות, וכן המתמודדים לרשימת הבית היהודי בפריימריז הקרובים.
היוזמה למפגש יצאה מרבני 'תקומה' בראשות הרב זלמן מלמד, כשאליו מצטרף הרב שמואל אליהו, שפועל מזה זמן רב לאיחוד בין שתי המפלגות.
זהו אינו מפגש החתימה הראשון על איחוד בין הרשימות, כשלפני ארבעה חודשים חתם יו"ר סיעת 'הבית היהודי' אורי אורבך על הסכם עם כצל'ה ולפני כחודש חתם נפתלי בנט עם כצל'ה על הסכם זהה.
את הכנס שיתקיים בצהריים בבית הארחה בבית וגן, יפתחו הרבנים הרב זלמן מלמד והרב שמואל אליהו, ולאחריו ינאמו חברי הכנסת מועמדי האיחוד הלאומי ומועמדי הבית היהודי לרשימה.
המסמך שייחתם אינו מכיל את תנאי ההסכם ואת שיבוץ הרשימה לכנסת, אלא יהווה מעין הצהרת כוונות של שתי המפלגות. גורמים בבית היהודי מסרו ל'סרוגים' כי מדובר רק בהצהרת כוונות, ללא ירידה לפרטים, שיתבררו רק לאחר סיום הבחירות הפנימיות בבית היהודי.
תגובות
צפיתי בשידור המלא של כנס האחדות, ואני חוזר בי מדבריי אודה למערכת אם היא תמחוק את שתי הודעותיי האחרונות
כצלה בפנים האחדות בחוץ! רוצים אחדות אפילו מאד מאד רוצים אחדות אז אנא תדאגו שהפלגן והתחמן כצלה ישאר בחוץ רחוק רחוק מהציבור הגיע הזמן שנציגי הציבור יהיו יותר מעסקנים זולים ושנוררים שמלקקים לרבנים רוצים ומגיע לנו נציגים מכובדים וראויים שיובילו את הציבור מתוך אחדות אמיתית טלא האחדות האינטרסנטית שמנסה להשחיל לנו כצלה
המרוויח הגדול - כצלה.