פרס משרד החינוך לספרות תורנית חינוכית הוענק השנה לרב חגי לונדין ולמרים סמואל.
השנה הוענקו הפרסים לרב חגי לונדין, ר"מ בישיבת ההסדר בשדרות ובמכון מאיר, על סדרת ספריו "מאמרי ליבה במשנת הרב קוק", בהם בוארו כבר מאמר הדור, חזון הצמחונות והשלום, 'למהלך האידיאות בישראל' ומאמר 'טללי אורות'.
מרים סמואל היא מלווה פדגוגית במכללת תלפיות, כתבה את סדרת הספרים 'נשים נסתרות בתנ"ך' העוסקות בדמויות נשיות בתנ"ך, על פי המקרא והמפרשים.
בטקס חלוקת הפרסים נכחו נציגי משפחת אגרסט, הרב אליקים לבנון ואחיו הרב יעקב לבנון, ח"כ זבולון אורלב, ראש האגף לתרבות תורנית מר שמריהו הרמן, הרב אליהו אביעד, חברי ועדת הפרס: הרב מנחם בורשטיין, שאול מייזליש וליאורה מינקה.
במהלך הטקס נאמרו דברים לזכרו של יעקב אגרס, כשח"כ זבולון אורלב העלה על נס את שפע היצירה התורנית הקיימת כיום, הזוכה, הרב לונדין, דיבר על חשיבות הפצת משנתו של הרב קוק כיום בציבור הרחב, והודה בשמם של מפעלים רבים למכון לביאור משנת הראי"ה, מכון מאיר, תנועת ראש יהודי וערוץ אורות העוסקים כיום בנושא.
פרס אגרסט קרוי על שמו של סמ"ר יעקב אגרסט הי"ד, איש משרד החינוך שנהרג בקרב עם כוחות קומנדו מצריים במלחמת יום הכיפורים, בט"ו בתשרי תשל"ד, בן 38 היה בנופלו.
יעקב אגרסט עבד במחלקה לתרבות תורנית של משרד החינוך, ולאחר מותו הקימו משפחתו, ידידיו ומוקיריו במשרד החינוך, קרן להענקת פרסים בלימודי היהדות, הניתנים בעיקר לפרויקטים חינוכיים ארוכי טווח ולסדרות ספרים.
בין הזוכים בעבר, סדרת ספרי הרב שג"ר, ערוץ מאיר של מכון מאיר, מפעל משנה תורה ועוד.
תגובות
מרים סמואל-זוכת פרס משרד החינוך. מרים סמואל-אשה יודעת ספר,בקיאה בתנ"ך,אשת חינוך. זכיתה בפרס מרוממת את הלב.
תזכרו טוב טוב את השם הרב חגי לונדין. הכוכב העולה של הציונות הדתית. ממליץ לכולם לשמוע את השיעורים שלו בערוץ מאיר. שיעורים מופלאים
מזל טוב לרב לונדין. מגיע לו בלי ספק
בתור אחד שלמד אצל הרב לונדין- בהחלט ראוי לפרס! מיחידי הסגולה שבדור שיודעים להעביר רעיונות גדולים של הרב קוק בבהירות המתיישבת על הלב.