חדשות

רב הכותל: אין ערך לתפילה שמחללת שם שמים

רב הכותל המערבי, הרב שמואל רבינוביץ', מביע זעזוע מהפרובוקציות של 'נשות הכותל' שחלקן נעצרו לאחר שהתעטפו בטלית ברחבת הכותל: "אנו עדים למאבק פוליטי קנאי, של קבוצה קיצונית, פרובוקטיבית המבקשת לפגוע בקדושת המקום וברגשות המתפללים."

רב הכותל: אין ערך לתפילה שמחללת שם שמים
צילום: למצולמת אין קשר לכתבה (פלאש90)

רב הכותל: אין ערך לתפילה שמחללת שם שמים

רב הכותל המערבי, הרב שמואל רבינוביץ', מביע זעזוע וצער עמוק מהתנהגות של קבוצת נשים הבוקר ברחבת הכותל.

הבוקר נעצרו שלוש נשים מ"נשות הכותל" כשהתעטפו בטלית בזמן התפילה.

"נשות הכותל" הם קבוצת נשים בעיקר מהקהילות הרפורמיות והקונסרבטיביות, המגיעות בכל ראש חודש לכותל המערבי כשהן עטופות בטלית וחלקן מעוטרות בתפילין ומבקשות לערוך במקום תפילת נשים וקריאה בתורה.

"מתפללים רבים שמגיעים לתפילת ראש חודש בכותל המערבי, נאלצים מידי חודש להיות עדים למאבק פוליטי קנאי, של קבוצה קיצונית, פרובוקטיבית המבקשת לפגוע בקדושת המקום וברגשות המתפללים." כותב הרב רבינוביץ' במכתב תגובה בעקבות האירוע הבוקר.

מעצר המתפללות הבוקר

[[[http://www.youtube.com/watch?v=oVHnuV9BmPo&feature=youtu.be]]]

"הכותל המערבי הוא מקום של אחדות עם ישראל ולא מקום של קיטוב וחידוד הבדלים. אני מיצר שוב ושוב על בחירתם של גורמים אינטרסנטים להפוך את רחבת הכותל המערבי לאדמת מריבה, כנגד פסיקתו המפורשת של בית המשפט העליון – ובייחוד בחודש הרחמים והסליחות." הוסיף הרב רבינוביץ'.

"אין ערך לתפילה מכל סוג שהיא המביאה למדון ומריבה וחילול שם שמיים, וחילול קדושת הכותל המערבי. אני קורא לרשויות למנוע התנהגות חוזרת ונשנית זו, שכל מטרתה פרובוקציה ופגיעה ברגשות.", הוא סיכם

תגובות

6
6
ידידיה
19.08.12

הרפורמים זו דת

5
ישי
19.08.12

לא הבנתי מה הבעיה שיתפללו שם? הן מתפללות בקרב נשים. חלק מחופש הדת הוא לאפשר לאנשים לקיים את מנהגיהם על פי אמונתם. איך זה "פוגע" במישהו? ומה על הרגשות של נשות הכותל, שנפגעים בגלל שמופעל נגדם כח ברוטלי, כאחרונות העברייניות, רק משום שרצו להתפלל?

4
חוצפה
19.08.12

כל היהודים אחים תתבישו אין פלא ששונאים אותנו בעולם אתם מדברים על הרפורמים כאילו הם ערבים(שאין לי בעיה איתם ) אתם גורמים לפילוג העם