חדשות

הרב הרשקוביץ: "לאפשר גם לחילוניות לא להתגייס לצבא"

השר פרופ' הרשקוביץ התארח הערב במכללת גורדון בחיפה כשבהתייחסו לסוגיית השוויון בנטל אמר כי ההלכה אומרת שלא נכון שבנות ישרתו בצבא אך לאו דווקא בנות דתיות: "מבחינתי גם צעירות חילוניות יכולות לבחור שלא להתגייס ולשרת שירות לאומי".

הרב הרשקוביץ: "לאפשר גם לחילוניות לא להתגייס לצבא"
צילום: פלאש 90

יו"ר הבית היהודי, שר המדע, הרב דניאל הרשקוביץ (הבית היהודי) התארח הערב באירוע 'מדברים גורדון' במכללת גורדון בחיפה.

בהתייחסו לסוגית השוויון בנטל, אמר הרב למנחה, רועי כ"ץ, כי יש לאפשר לצעירות חילוניות לא להתגייס לשירות צבאי בצה"ל ולהסתפק שירות לאומי בלבד

"ההלכה אומרת שלא נכון שבנות ישרתו בצבא. ההלכה לא אומרת שום דבר ספציפי על בנות דתיות, לכן אני בעד אופציה אחידה לכל בת בישראל. מבחינתי גם צעירות חילוניות יכולות לבחור שלא להתגייס ולשרת שירות לאומי".

השר הרשקוביץ ציין עוד כי בנותיו שלו בחרו להימנע משירות צבאי והצטרפו לשירות לאומי.

יש אמון במערכת המשפט

גם זיכויו החלקי של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, עלה לדיון והשר אמר כי אסור לשקול הענקת חסינות לראשי ממשלה בזמן כהונתם, זאת על אף התפטרותו של אולמרט מראשות הממשלה בעקבות כתב האישום נגדו.

"יש חשיבות רבה לטוהר המידות, אי אפשר להתפשר בדברים האלו, אי אפשר לשפוך את התינוק עם המים ולמנוע מהפרקליטות לשאוף לחברה בריאה ומתוקנת".

הרשקוביץ הביע אמון בפרקליט המדינה משה לדור לקראת הכרעתו האם להגיש כתב אישום נגד אביגדור ליברמן ”זו מערכת מקצועית מאוד, אני נותן לבתי המשפט והפרקליטות קרדיט גדול, אני משער שגם אם יהיו השפעות פה ושם, בשורה התחתונה מערכת המשפט תמשיך להיות מערכת טובה".

בפן המגזרי, אמר השר הרשקוביץ, שמתמודד על ראשות הבית היהודי, כי לדעתו שגתה המפד"ל בכך שהתמקדה שנים רבות במאבק על עתיד ההתיישבות ביהודה ושומרון: "המפד"ל הפכה להיות מפלגה של דגל או דגלים בודדים, כאשר לעניות דעתי איבדו את הראיה הכוללת."

"המפד"ל באמת הלכה לכוון סקטוריאלי מצומצם, אני עסוק בראיה של צרכי המדינה ולא התמקדות רק בחלקים מסוימים של המדינה".

תגובות

5
5
אורח
13.07.12

כולם אותו דבר חילונים "דתיים" לאומים ציונים! הכל אותו סליחה על הביטוי הכל אותו חרא ! מתחת לכיפה הכל רקוב אין לא דין ולא חשבון הכל מעורבב ! מסכנים זה אחד הדברים העצובים בדורנו שיש אנשים שחושבים שהם דתיים אבל בעצם יותר גרועים מחילונים! אנא מניהו רחמן רחם עלינו!

4
יהודייה
16.07.12

גיוס לישיבות - חלופה לחוק טל יש לדרוש מנגד גיוס לכל החיילים אבל לישיבות הקדושות . על כל חייל בן ישיבה

3
shlomi052
16.07.12

אמת אמר. הצבא הציוני,הוא הצבא היחיד בעולם שגיוס נשים,(ר"ת ש'ומר נ'פשו י'רחק מ'הם)הוא חובה מבישה.מה שאין כן בשום מדינה בעולם. מה אתה אומר,ה"פרוספר" למדעי ה"רוח" רעה והמדינה? שלח תגובה...