בטורו של הרב אליעזר מלמד ב'בשבע' מביא ראש ישיבת הר ברכה רבנים מהמגזר החרדי שמתייחסים לתורתו של הרב קוק. באחד מטוריו נשאל הרב מלמד מה דעתו על הספר "הדת והציונות" המשמיץ את הציונות הדתית ורבניה. הרב מלמד כתב כי מחבר הספר הוא "איש רע וחצוף שהוציא דיבה על מרן הרב קוק זצ"ל ותלמידיו ועל רבים מגדולי ישראל מכל החוגים". עכשיו מסתבר, שלא רק רבני המגזר הדתי סוברים כך אלא גם רבני הציבור החרדי כמו נכדו של הרב עובדיה יוסף, הרב יעקב ששון.
ספר הדת והציונות חובר על ידי יואל אלחנן (אין זה שמו האמיתי אלא שם ספרותי) שלטענתו, גדל בציבור הדתי לאומי היה בבני עקיבא והיה ציוני דתי עד שגילה את האור והחליט להשמיץ כל דבר שיש בו אבק ציוני דתי, רחמנא לצלן.
אותו מחבר ספר ידוע בהתקפותיו הפרועות על רבנים מהציונות הדתית ובמאמריו הבוטים כנגד הציונות המדינה ומייסדיה.
הרב מלמד הביא השבת בעיתון "בשבע" את דעתו ההלכתית של נכד הרב עובדיה, הרב יעקב ששון, על מחבר הספר "הדת והציונות".
הרב ששון לא חסך במילים על יושר כוונותיו של מר "יואל אלחנן". בתשובה לשאלה מה חושב הרב ששון על מחבר הספר הדת והציונות, כתב הרב ששון כי מדובר ב"אדם שאין בו דעת וכל הטענות שכתב נגד הראי"ה קוק אינם נכונות כלל".
דבריו של הרב ששון היו חריפים: "טוב היה לו לאותו מחבר אילו נתהפכה שלייתו על פניו, ונוח לו שלא היה חוזר בתשובה כלל, והיה נשאר בקלקולו שלא ייערך עדי עד לעומת הקלקול שהביא עתה לעולם על ידי ספרו. וכל המבזה את החכמים אין רפואה למכתו".
הרב ששון אמר כי הקב"ה לא יחריש על כבודו של הרב קוק. "ואין ספק בדבר שהקדוש ברוך הוא, שחס על כבודו של צורבא מרבנן, לא יחריש על כבודו של הרב קוק, שהיה סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמיימה, וכל גדולי התורה העריכוהו עד מאוד. ואף הגרי"ש אלישיב מכבדו עד מאוד. והגרש"ז אוירבך היה תלמידו וגם מרן רבנו עובדיה יוסף שליט"א היה מגדלו ומעריכו עד אין קץ".
בסוף הדברים מכנה הרב ששון את מחבר הספר הדת והציונות כאדם שחורש רעה בכל עת, ואפילו אמר עליו כי הוא "אפרוח אשר לא נפקחו עיניו". הרב ששון פסק שאסור לקרוא בספר הדת והציונות כי "דינו כשאר ספרי מינות".
תגובות
הרב קוק והציונות הציונות הדתית לא מבקשת הכשר ואפילו לא הסכמה--של מי מהמוזכרים בכתבה--להזכירכם המזרחי הוקם ע'י רבנים,האגודה הוקמה ע'י בעלי בתים בגרמניה. בזיון לציונות הדתית שנכד של...צריך לסנגר עליה.אולי הם זקוקים להכרה ולהסכמה.
אתה מבזה את הרב עובדיה? אתה צריך להיות בנידוי. הטענות שלך גם לא נכונות. הרב עובדיה לא משתייך לאגודת ישראל האשכנזית. הרב עובדיה ספרדי לגמרי. אתה בן אדם גזען.
למה? מדוע לא יסופר לציבור הקוראים של האתר כי יואל אלחנן הנבוך אינו אלא אברהם חזן המשמיץ. ואולי יש לפרסמו ברבים כדי להגיע לזהותו המקורית המתוסבכת והמסובכת עם עצמה שראתה צורך להסתתר תחת שם בדוי.
קראתי את הספר מחבר הספר מבזה ומשפיל עד עפר את הרב קוק ואת כל תלמידיו.משתמש במילים בוטות -נגד גדולי ישראל מהזרם הציוני דתי- שהנייר בקושי סובלן. מדבר בפסקנות ובידענות כאילו הוא עצמו הסתופף בחצרות הצדיקים שבשמם הוא מדבר, אשר כביכול לעגו לרב קוק. כדי לתת "תוקף" לדבריו , הוא מזכיר מדי פעם שהיה ציוני דתי עד שגילה את האור הגדול. למותר לציין שהוא שופך אש וגופרית נגד המדינה. אינני מתיימר לדעת איך הוא יישפט בבי"ד של מעלה על ביזוי תלמידי חכמים. אני כן יודע שעל היוהרה שבדבריו וגסות הרוח הנודפת ממנו,על זה לא יסלחו לו. נ.ב. הערה למס' 1 לדעתי , טוב שיש התייחסות מצד המגזר החרדי לפארסה הזו. יש בשוק מספיק תמימים שעלולים לקרוא את הספר ולהתייחס אליו כאל תורה מסיני.