חדשות

תעלומה: מי עקר 200 שתילים בפארק המעיינות?

200 שתילים אשר ניטעו במהלך חג ט"ו בשבט האחרון על ידי תלמידי בתי ספר ומשפחות ב'פארק המעיינות' שבעמק המעיינות באזור בית שאן, הושחתו ונעקרו על ידי אלמוניים. הנהלת הפארק הגישה תלונה במשטרה. מנכ"ל הפארק, יהודה כרמי: "אנו המומים מהמעשה החמור, בטוחים ומקווים כי משטרת ישראל תמצה את הדין עם האחראים למעשה הוונדליזם."

תעלומה: מי עקר 200 שתילים בפארק המעיינות?
צילום: שתילים עקורים (פארק המעיינות)

פארק המעיינות אשר נפתח בתחילת השנה בעמק המעיינות באזור בית שאן, מסמל את השמירה על הטבע, החי והצומח.

בשנים האחרונות הושקעה עבודה רבה בפיתוח והנוף ושמירה על הסביבה ובט"ו בשבט האחרון אף ניטעו מאות שתילים בשטח הפארק על ידי תלמידים מבתי הספר באזור ומשפחות רבות אשר הגיעו במיוחד כדי לנטוע את העצים.

לזעזועם הרב של אנשי הנהלת הפארק, במהלך סיור השבוע גילו פקחים כי מעל 200 שתילים טריים נעקרו, נרמסו והושחתו על ידי אלמונים. מנהל התפעול של הפארק הגיש תלונה במשטרה, אשר תחקור את העניין.

ובינתיים, החלו הבוקר (ה') בעבודות השיקום באזור כדי להחזיר לאדמה את השתילים שישרדו, ולנטוע שתילים חדשים במקום אלו שלא ניתן יהיה להחזירם.

"אנו המומים מהמעשה החמור, הרס של שתילים וטבע, בטוחים ומקווים כי משטרת ישראל תמצה את הדין עם האחראים למעשה הוונדליזם" ציין הבוקר יהודה כרמי מנכ"ל פארק המעיינות.

שתילים חדשים שנטעו בט"ו בשבט ונעקרו (עמק המעיינות):

תגובות

3
3
נמרוד בארי
17.02.11

פארק המעינות הינו סמל להונאה וגזלת הציבור... הקמת פארק המעינות הינו מעשה נבלה מאין כמותו. בטענה חסרת שחר של שמירה על הטבע ניכסו לעצמם הקיבוצים באזור פינות חמד ששיכות לכלל הציבור והפכו אותם לחלק מ"חווית ניר דויד" כלומר אתר שלצורך הכניסה והסיור בו נשלם כולנו סכומי עתק לגזלנים. מדוע טענה חסרת שחר של שמירה על הטבע? מאחר ואת הנזק הגדול לטבע עשו אותם הקיבוצים שגזלו מאיתנו את המעינות: נחל חרוד מזוהם לחלוטין בגלל הזרמת שפכי בריכות הדגים השייכים לקיבוצים. צמחית גדה אין מאחר והקיבוצים מרססים את השדות הגובלים בגדות ב"קוטלי עישביה" על מנת להגן על היבולים. בעלי חיים אין באזור למעט תנים שועלים וחזירי בר כי הקיבוצים מדבירים את המכרסמים שהם תחתית שרשרת המזון ולכן אין טורפי על או עופות דורסים. החזירים ניצודים בהמוניהם ע"י צידים מורשים ושאינם כאלה בעידוד הקיבוצים בגלל הנזק שהם גורמים לחקלאות. עופות בריכה ומים נקטלים ע"י הרשתות ה"מגינות" על בריכות הדגים של הקיבוצים כמו כן בעזרת קולות נפץ וס

2
נמרוד בארי
20.02.11

העברינים נתגלו ובקרוב יובאו לדין ציר הרשע = מנהלת פארק המעינות שהוקמה באמצעות הכפשת ציבור המטיילים ותלית נזקי הטבע שיצרו החקלאים בציבור התמים ניסתה לחזק את התדמית השלילית שיצרה לציבור על מנת שתוכל לחמוס את השטח מידי העם ולהעבירו ל"חווית ניר דויד" ע"י האשמה נוספת בוונדליזים. עכשו יצא האמת לאור... מומחי קק"ל קבעו חד משמעית כי הונדלים הם... חזירי בר ודורבנים. אני מאמין כי על כך לא תוציא המנהלת הודעה לעיתונות.

1
נסים
21.02.11

זה הודעה חשובה לתקשורת זוכרים את ההודעה לתקשורת שהוציאו מנהלת פארק המעיינות? http://www.thepulse.co.il/index.php/201102176426/200-q.html אז מתברר שהדיווחים מקק"ל מדברים על חזירי בר ודורבנים הם "האלמונים" בחקירת הנושא נשמע מנהל גוש גלבוע בקק"ל אומר "זה לא מעשה ידי אדם" מבירור שלי ששתילים במקומות אחרים, כמו באזור חמדיה נעקרו באותה שיטה וגם ע"י בעלי חיים, האם אנו עדים לעוד הכפשות של הציבור? שווה בדיקה וחקירה