הקרב על מורשת מרן:

הרב עובדיה אמר: "כפו אותי, לחצו עליי"

באירוע בחירות של מפלגת 'יחד' התייחס הרב יורם אברג'ל לדברים שאמר הרב עובדיה יוסף לאחר החלפתו של אלי ישי: "אני אוחז שהאיש שבכל ביתי נאמן הוא – אלי ישי'".

הרב עובדיה אמר: "כפו אותי, לחצו עליי"
צילום: הרב עובדיה יוסף זצ"ל (פלאש 90)

הרב יורם אברג'ל אחד הרבנים המשפיעים ביותר באיזור הדרום ואחד מרבני 'יחד' התייחס אמש (ראשון) לאחת השאלות שמעסיקות הכי הרבה את הציבור החרדי הספרדי והיא מדוע הוחלף אריה דרעי באלי ישי בתפקיד יו"ר ש"ס, כך מדווח עיתונאי 'ישראל היום', יהודה שלזינגר.

בכנס בחירות שנערך אמש אמר הרב אברג'ל: "מר"ן בשנה האחרונה עבר תהפוכות לא קלות. מר"ן אמר 'דונו אותי לכף זכות, לא עשיתי שום דבר מעצמי, כפו אותי, לחצו עליי, איימו עליי קצת, שיפרשו שיעשו כך וכך ואני זקן".

הרב אברג'ל הוסיף כי הרב עובדיה אמר: "נאלצתי לעשות מהלך שהוא על אפי וחמתי אבל עדיין אני אוחז שהאיש שבכל ביתי נאמן הוא – אלי ישי'".

בתוך כך, בריאיון לתכנית 'פגוש את העיתונות' בערוץ 2 פנה יו"ר מפלגת 'יחד', אלי ישי, לאנשי ש"ס ואמר: "אתם לא תוציאו עלי שקרים ואני לא אוציא עליכם את האמת".

ישי הוסיף כי "יש תיעודים שאם אני אומר אותם, ש"ס לא תעבור את אחוז החסימה. אני לא יכול לפגוע בבית שגדלתי בו. לא הוצאתי מעולם קלטת".

בתגובה לדבריו של אלי ישי בש"ס מסרו כי "ישי חושף את קלונו ברבים פעם אחר פעם. הוא הפר את אמון מרן ברגל גסה על ידי האזנות סתר. העיסוק במפעל ההקלטות של ישי נהפך לפתטי ומאוס. בזמן שעם שלם היה עסוק כולו בתפילות לשלומו של מרן, ישי עסק בהיחבא בהקלטתו".

תגובות

7
7
תמיר
09.03.15

החלטתי אני בוחר באלי ישי

6
עכשיו כולם יודעים
09.03.15

רק מרזל וישי מול השמאל מרזל מוכיח בגרות ומנהיגות והוא ישתף פעולה ויאחד את הימין והדתיים בכנסת. ישי הוכיח עצמו שנים רבות כידיד אמת. מול דרעי והשמאל חייבים את מרזל וישי.

5
האמת תראה ותשמע
09.03.15

אלי ישי תמיד היה מחושב, נקי כפים ולוחם אמיץ את צעדיו הוא מכלכל בתבונה רבה ולא סתם נשאר הוא היחידי ליד מיטת רבו לערש דווי, בשעה שהאחרים נפוצו לכל עבר (מי לכלא ומי לקריירה). מי שחשב שאת אלי ישי יהיה קל לנפנף באצבע צרידה, שגה קשות.