מתחילים להתארגן לארוחה בשבת, או סתם חושקים בארוחת ערב חגיגית לקראת השנה החדשה? ארגנו לכם מתכון מיוחד לסלמון טעים ברוטב שמיר שיהפוך את שולחן האוכל שלכם בבית לשולחן במסעדת שף יוקרתית.
מרכיבים:
נתח סלמון במשקל של עד 500 גר'
100 מ"ל רוטב סויה
3 כפות דבש
שום
200 מ"ל מיץ תפוזים
יוגורט יווני טבעוני
לימון
מלח
פלפל
בצל שאלוט קצוץ
שמיר
שקדים קצוצים
חמוציות/צימוקים
פטרוזיליה
רימון
אופן ההכנה:
בקערה קטנה, מערבבים רוטב סויה, דבש, חצי שן שום מגורדת ומיץ תפוזים למרינדה. מניחים את הסלמון על תבנית אפיה כך שהקשקשים כלפי מטה, יוצקים מעליו את המרינדה ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות, לאחר מכן אופים 15-20 דקות בחום של 200 מעלות.
בינתיים, מכינים את רוטב היוגורט הטבעוני: מסננים את היוגורט בעזרת מסננת, ולאחר מכן, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ. מערבבים היטב לפיזור אחיד בתוך היוגורט. לבסוף מקפיצים את החמוציות והשקדים הקצוצים במחבת עם מעט מרגרינה בטעם חמאה.
הרכבה והגשה: מוציאים את הסלמון מהתנור, מכסים אותו ברוטב היוגורט הטבעוני ומפזרים מלמעלה את החמוציות והשקדים הקצוצים, ומעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים