נסיך לא נוטש גברת זקנה: דל פיירו חוגג 49 - סרוגים

נסיך לא נוטש גברת זקנה: דל פיירו חוגג 49

אלסנדרו דל פיירו שנולד ב-8 באוקטובר הוא מלך השערים וההופעות בכל הזמנים של יובנטוס המועדון המעוטר באיטליה, "הנסיך", לא נטש את קבוצתו גם שהורדה לליגה השנייה

שמחה רז, חדשות סרוגים
נסיך לא נוטש גברת זקנה: דל פיירו חוגג 49
  דל פיירו וג'נארו גאטוסו ממילאן בגמר ליגת האלופות ב-2003 (צילום: שאטרסטוק)

לפני שמונה ימים חגגה הגברת הזקנה של איטליה יום הולדת 126, המועדון המעוטר ביותר באיטליה יובנטוס שנוסד ב-1897 היה לפני 17 שנה באחד מרגעי השפל הגדולים בהסטוריה שלו, כשהורד לליגה השנייה בעקבות פרשת הטיית המשחקים הידועה בשם "הקאלצ'ופולי". רוב השחקנים נטשו את הקבוצה, אך היו מספר שחקנים שלא נטשו את קבוצתם האהובה, ביניהם הקפטן אלסנדרו דל פיירו "הנסיך" שחוגג היום יום הולדת 49.

אלסנדרו דל פיירו נולד ב-9 בנובמבר בכפר סן ונדמיאנו בקונליאנו שבאיטליה, לאבא חשמלאי ואמא עוזרת בית ויחד עם חבריו נלסו ופיירפאולו שיחק כדורגל, שלושתם חלמו על קריירה מקצועית אך אלסנדרו הגשים את החלום. אחיו הגדול סטפאנו היה שחקן מקצועי, אך סיים את הקריירה המקצועית מוקדם בשל פציעה קשה והפך לסוכן של אלסדנרו. בילדותו להוריו לא היו כסף לטיסות והיו תקופות שדל פיירו חלם להיות נהג משאית כדי לראות עולם.

עוד באותו נושא

אליל בסיאול קנברה ומוסקבה: חוס הידינק חוגג 77

הוא החל בקבוצת הנוער של סן ונדמיאנו בגיל שמונה שם שיחק שש שנים, לפני שעבר למועדון הנוער של פדובה שם שיחק עד 1993 כשבסוף התקופה שם עלה לבוגרים. בגיל 19 עבר ליובנטוס שם עבר בשנה הראשונה בין קבוצת הנוער לבוגרים, לפני שתקע יתד בקבוצה  הבוגרת.

אמא של דל פיירו בכלל רצתה שיהיה שוער

בתחילת קריירת הנוער שלו שיחק כשוער בגלל שאמא שלו חשבה שכך ירוויח יותר זמן משחק ופחות סיכוי שיפצע, אך אחיו שכנע את אימם הוא שהוא מוכשר יותר בתור חלוץ ודל פיירו עבר לעמדה. ב-12 בספטמבר 1993 הוא ערך את הופעת הבכורה שלו, שבוע אח"כ הוא כבש את שערו הראשון בקריירת הבוגרים מול רג'ינה. בהופעת הבכורה המלאה שלו ביובנטוס הוא כבש שלושער מול פארמה מה שגרם למעמדו בקבוצה להתקדם.

שנה לאחר מכן עם מינויו של מרצ'לו ליפי  למאמן הקבוצה ועם פציעתו של הכוכב רוברטו באג'ו, תפס מקום קבוע בהרכב של הקבוצה שהחזירה לעצמה את האליפות אחרי שמונה שנים, והשלימה דאבל עם זכייה בגביע אחרי חמש שנים. את האליפות שנה לאחר מכן איבדה יובנטוס, אך זכתה באליפות אירופה בפעם השנייה בתולדותיה כשדל פיירו מבקיע שישה שערים.

מרצ'לו ליפי (צילום: שאטרסטוק)

בעונת 1996/97, למרות פציעה ארוכה הוא הצליח לסחוב את יובנטוס לגמר ליגת האלופות, ולאליפות כשהוא מבקיע שער כשעלה מהספסל בגמר בו הפסידה יובנטוס 1:3 לבורוסיה דורטמונד. בעונת 1997/98 הבקיע שלושער בחצי גמר ליגת האלופות מול מונאקו כולל בעיטה חופשית מדהימה שהעלתה את יובנטוס לגמר בו הפסידה לריאל מדריד.

דל פיירו מלך שערי יובנטוס בכל הזמנים

במונדיאל 1998, שבו התחרה על המקום בנבחרת איטליה שוב עם רוברטו באג'ו הגיע עם הנבחרת לרבע הגמר שם הפסידה לצרפת, שנתיים מאוחר יותר איטליה הפסידה לצרפת גם בגמר יורו 2000 והנסיך, שהחמיץ שתי הזדמנויות הבקעה באותו משחק, הואשם בהפסד.  במונדיאל 2002 כבש שער נגד מקסיקו שהעלה את איטליה לשמינית הגמר, אך האזורי נעצרו  בשמינית הגמר במשחק עם שיפור שנוי במחלוקת מול דרום קוריאה עליו כתבנו אתמול.

במהלך עונת 1999/98 קיבל דל פיירו את הכינוי "פינטוריקיו", בגלל הערה ג'אני אניילי מבעלי חברת פיאט ויובנטוס, שהשווה את דל פיירו לאומן הרנסאנס פינטוריקיו. באותה עונה הוא הבקיע 21 שערים בליגה. הוא המשיך לככב במדי הקבוצה האיטלקית כשעד 2006 הוא זוכה בשבע אליפויות איטליה וסה"כ 15 תארים איטלקים ובינלואמים. בינואר 2006 דל פיירו הפך למלך שערי יובנטוס בכל המסגרות עם 185, כשעקף את ג'מפיירו בוניפרטי עם 182 שערים.

דל פיירו בנבחרת (צילום: שאטרסטוק)

בסיום עונת 2005/06 התפוצצה באיטליה פרשת הקאלצ'ופולי במהלכה הואשמו חמש קבוצות ביניהן יובנטוס בשיבוצי שופטים נוחים למשחקים שלהם. יובנטוס שהמנכ"ל שלה, לוצ'יאנו מוג'י היה בין המואשם הראשי נענשה בהורדת ליגה ושלילת שתי האליפויות האחרונות. רוב השחקנים עזבו את המועדון ששיחק לראשונה בהיסטוריה שלו בליגה השנייה, אך מספר שחקנים בכירים ביניהם דל פיירו, ג'אנלואיג'י בופון, פאבל נדבד, מאורו קמוראנזי ודויד טרזגה החליטו להישאר במועדון ולא לנטוש את הגברת הזקנה.

"ג'נטלמן לא עוזב כל כך מהר את הגברת הזקנה שלו"

אותה שנה קשה בקבוצה הייתה השנה הטובה ביותר שלו בנבחרת תחת המאמן שהעלה אותו לבוגרים מרצ'לו ליפי בה אמנם כבר היה שחקן משני, אך זכה עם הנבחרת בתואר הגדול בעולם: "גביע העולם בכדורגל". דל פירו שכונה גם הנסיך הצהיר: "ג'נטלמן לא עוזב כל כך מהר את הגברת הזקנה שלו", ועזר ליובנטוס לחזור לליגה הראשונה אחרי שנה בלבד, בעונת החזרה סיימה יובנטוס במקום השלישי כשדל פיירו כובש 21 שערים.

נבחרת איטליה חוגגת את הזכייה במונדיאל (צילום: שאטרסטוק)

עונה לאחר מכן הבקיע צמד בשלב הבתים מול ריאל מדריד באצטדיונה הביתי הסנטיאגו ברנבאו, יובנטוס ניצחה 0:2 וכשהוחלף כל הסנטיאגו ברנבאו מחא כפיים, מחווה נדירה לשחקן יריב. במרץ 2008 הפך דל פיירו לשיאן ההופעות של יובנטוס בכל המסגרות. סה"כ כבש 208 שערים ב-705 הופעות בקבוצה והוא מלך השערים וההופעות בכל הזמנים.

עוד באותו נושא

"אני כמו יין משתבח עם השנים": זלטאן חוגג 42

ב-2012 עזר הנסיך לגברת האהובה שלו לזכות באליפות ראשונה מאז הורדה לליגה השנייה, והפסיד איתה לנאפולי בגמר הגביע האיטלקי במה שהייתה הופעות האחרונה של הנסיך במועדון של חייו. בספטמבר באותה שנה חתם דל פיירו לשנתיים בסידני האוסטרלית כששנה אחר כך מונה  לקפטן הקבוצה.  אוגוסט 2014 חתם דל פיירו לארבעה חודשים בדלהי דינמוס מהודו לפני  שבאוקטובר 2015 פרש הנסיך ממשחק פעיל.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: נתניהו בוושינגטון; עסקת חטופים על הפרק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו