אין חטיף כמו הבייגלה, ותאמינו או לא- אפשר לנסות אותו בבית. מתכון לשטוחים ללא גלוטן וללא סוכר, חטיף דל פחמימה בגרסה מהירה, קלה להכנה ואפילו טבעונית!

מתכון לשטוחים ללא גלוטן וללא סוכר

לפני שמתחילים, מה שחשוב לדעת:

‎1. אם אתם רגישים או פחות בעניין של הצ'יה והטבעוני, אפשר להחליף בביצה.

‎2. יש שני סודות למתכון הזה שיהפכו את החטיף הזה לממכר: הסוד הראשון – גובה הבצק אחרי הרידוד. תרדדו את הבצק הכי דק שאתם יכולים, מומלץ גובה של 2-3 מ"מ, ותקבלו חטיף קריספי בטירוף.

הסוד השני- התבלינים והציפוי. הם אלה שנותנים את הטעם. אפשר לשלב בין כמון, מלח ואבקת בצל ולצפות בשומשום בשני צבעים. אפשר להוסיף פפריקה מעושנת שנותנת טעם של גריל.

(צילום: באדיבות עדי גבירצמן)

מצרכים:

כפית זרעי צ'יה

1/4 כוס מים + 2 כפות מים

1 כוס קמח שקדים

1 כפית שמן אבוקדו/זית

תבלינים:

1/4 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית אבקת שום

לציפוי: 1-2 כפות תערובת של Everything on a bagle.

תבלינים נוספים שאפשר לגוון איתם :כמון, מלח, פפריקה מעושנת, אבקת בצל.

תוספות נוספות שאפשר לשים מעל: אורגנו, טימין, שומשום לבן/שחור, מלח גס בטעמים.

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.

2. בקערה קטנה לערבב זרעי צ'יה עם מים ולהניח בצד ל-10 דקות.

3.בקערה בגדול בינוני, לערבב ביחד קמח שקדים, תבלינים, ושמן עד לקבל תערובת פירורית אחידה.

4. להוסיף לתערובת הקמח שקדים, את התערובת של הצ'יה והמים. בשלב הזה המים אמורים לקבל מרקם שמזכיר קצת ג'לי. אם התערובת עדיין מעט פירורית ולא נאספת לבצק, הוסיפו את כף המים הנוספת.

5. לערבב הכל ביחד עד ליצירת תערובת בצקית.

6. לרדד את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה של כ-2,3 מ"מ.

7. להוריד את נייר האפייה העליון ולסמן/לחרוץ את משטח הבצק לצורה ולגודל הקרקרים הרצוי.

8. לפזר מעל את התוספות שלכם.

9. להניח שוב את נייר האפייה העליון ועם הידיים להדק בעדינות את התוספות אל הבצק.

10. להוריד שוב את נייר האפייה העליון ולהכניס לתנור לאפייה של 10-12 דקות. מומלץ להישאר ליד התנור כדי לוודא ששום דבר לא נשרף יתר על המידה.

11. להמתין לקירור מוחלט של הקרקרים לפני שמפרידים ביניהם, מגישים או מעבירים לאחסון.

בתאבון!

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר מ-התפריט.