פיצה היא אחד המאכלים הכי אהובים בעולם, ובצדק. בצק קריספי, עגבניות וגבינות הם שילוב מושלם בכל ארוחה, ואי אפשר לטעות איתם. הכנת פיצה ביתית יכולה להיראות מאתגרת בהתחלה, אבל התוצאה שווה את זה.

מרכיבים:

1 כוס מים חמים

2 ורבע כפיות שמרים יבשים

3 כוסות קמח

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1 כוס רסק עגבניות

גבינת מוצרלה מגורדת

תוספות שאוהבים: זיתים, בצל, פטריות, ועוד

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את המים והשמרים, נותנים לתערובת 5 דקות עד שהשמרים יימסו.
  2. מוסיפים קמן, שמן זית ומלח לקערה, ומערבבים עד שנוצר בצק. אם הבצק דביק מדי- מוסיפים קמח, ואם הוא יבש מדי- מוסיפים מעט מים.
  3. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות, ולשים אותו עד שהוא גמיש וקל.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת (עדיף בשמן זית) ומכסים במטלית לחה. נותנים לבצק לתפוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מחממים תנור ל-250 מעלות, מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית אפייה.
  6. מעל הבצק המרודד, מורחים רסק עגבניות (ניתן להכין רוטב או להשתמש ברסק מוכן), ומשאירים מסגרת קטנה ללא רוטב בקצוות.
  7. מעל רוטב העגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה ותוספות לפי הטעם: בצל, עגבניות, זיתים, או אננס ובטטה למתקדמים.
  8. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והבצק מזהיב. אחרי מספר דקות, ניתן להוריד את המעלות ל-200/220 מעלות

בתאבון!