בא לכם אוכל מפנק ומנחם? לכו על שקשוקה ירוקה עם שמנת! השקשוקה היא על בסיס תרד, שהוא ירק מלא ברזל ומאוד בריא.

מתכון לשקשוקה ירוקה

מצרכים

3 כפות שמן
בצל גדול
2 שיני שום פרוסות
6 פטריות פרוסות
חבילת תרד
250 מ"ל שמנת לבישול
מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם
3 ביצים
גבינה מלוחה

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה

1. במחבת רחבה מטגנים בצל עד להזהבה, ואז מוסיפים את השום והפטריות.

2. כשהפטריות מגירות נוזלים, מוסיפים את התרד, ומערבבים.

3. כשהתרד יורד מנפחו, מוסיפים שמנת ומתבלים.

4. כשהשמנת מבעבעת עושים גומות קטנות ושוברים לתוכן את הביצים.

5. מבשלים מכוסה 10 דקות, מפזרים מלמעלה גבינה מלוחה ומגישים חם!