על רקע ההתקדמות במשא ומתן להקמת ממשלת בנט-לפיד בתמיכת המפלגות הערביות, סקר חדש מעלה כי בנט פועל בניגוד לרוב המוחלט של מצביעיו.

על פי הסקר, שנערך על ידי מכון 'דיירקט פולס' עבור חדשות 12, רק 33% ממצביעי ימינה מעדיפים את ממשלת בנט-לפיד על פני בחירות חמישיות. מנגד 65% השיבו כי היו מעדיפים בחירות חמישיות מאשר את הקמת ממשלת בנט-לפיד.
בקרב כלל מצביעי גוש הימין, רק 11.2% מעדיפים את ממשלת בנט לפיד, לעומת 86.4% שמעדיפים בחירות חמישיות.

בקרב מצביעי גוש השמאל המגמה הפוכה לחלוטין: 95.5% מהמשיבים אמרו כי הם מעדיפים את ממשלת בנט לפיד, בעוד רק 3.1% השיבו כי הם תומכים בבחירות חמישיות.
שאלה נוספת שנבחנה בסקר, היא האם המצביעים היו פועלים אחרת למראה הממשלה המתרקמת בין בנט ללפיד. גם פה הנתונים מוכיחים כי רובם של מצביעי ימינה אינם תומכים במהלך של בנט.

על פי הסקר, 61.4% ממצביעי ימינה השיבו כי לא היו מצביעים למפלגה אם היו יודעים שבנט יקים ממשלה עם לפיד ועם המפלגות הערביות. רק 34.3% השיבו כי למרות זאת היו מצביעים לבנט.
בקרב כלל מצביעי גוש הימין: 86% השיבו כי לא היו מצביעים אחרת, לעומת 12% בלבד שהשיבו כי היו מצביעים למפלגה אחרת.
בקרב כלל מצביעי גוש השמאל – מרכז: 93.5% השיבו כי היו מצביעים שוב לאותה מפלגה. לעומת 5.9% שהשיבו כי היו מצביעים אחרת.
תגובות
אגבהשאלה בסקר זה ממשלת בנט או חמישיות היו צריכים להכניס ממשלת בנט או 21ימים לתת צאנס ואם לא חמישיות ואז זה היה מגיע ל98אחוז
ספר לכולם כמה בנט משלם לך על תגובותיך המטומטמות
בנט השקרן הנוכל והבוגד, הבוגד הכי גדול מאז הוקמה המדינה, ממש בושה, הוא גנב את הקול שלי ושל חברי, בעד אתנן מסריח מהשמאל.
אתם נתתם לו את הקול כי סמכתם עליו אז תנו לו צ'אנס יותר גרוע ממה שיש לנו לא יהיה
הצבעתי לבנט ואיני מצטערת וגם המלצתי לנכדי להצביע לבנט - ימנית אבל לא מוכנה יותר לסבול את השטיקים והשקרים של ביבי .
הצבעת לבנט כמו שאני פוטין הצבעת לבנט כמו שאני פוטין
אני הצבעתי בנט מאז הבית היהודי ולעולם לא עוד האמנתי בו ובמיוחד בשקד וכהנא ואני לא מסוגל להפסיק לכעוס. איך הייתי כל כך טמבל??
גם אני. הצבעתי לבנט ואינני מצטער. כך גם כל משפחתי (5 בעלי זכות הצבעה). אף לא אחד מהם מצטער. היה ברור שבנט יפעל כדי להחליף את ביבי כפי שהבטיח. בניגוד לשטיפות המוח של אנשי הציונות החרדלית, ברור לי גם שבנט ניסה קודם כל להקים ממשלת ימין ללא רוטציה ללפיד וללא מרץ וכו'. ברור לי גם שאם סמוטריץ היה יורד מהעץ והיה נותן לעבאס אפשרות להוכיח את עצמו, היתה קמה ממשלה בראשות ביבי / ברוטציה עם בנט. ומקסימום היתה נופלת מאוחר יותר. ברור לי גם שאם לבנט היו עוד 2 מנדטים היתה קמה ממשלת ימין על מלא כי זה כל מה שהיה חסר גם ללא עבאס.