מתכון לפיתה שניצל

מתחשק לכם לתקתק ארוחת צהריים קלה ומדליקה? הכירו את 'הפיתה שניצל' שכבשה את הרשת. פיתה מטוגנת עם ציפוי קריספי שאפשר להכין בקלות ולמלא במה שרק רוצים ואפשר אפילו להכין בגרסה בריאה בתנור

מצרכים:

4 פיתות טריות
2 ביצים
חבילת פירורי לחם מוזהבים / פנקו
שמן לטיגון

-רעיונות למילויים בסוף הכתבה-

אופן ההכנה:

1. בקערה רחבה שוברים את הביצים ומערבבים, ניתן להוסיף תיבול לבחירתכם (כמו: מלח, פפריקה, אבקת שום וכו')

2. מצפים את הפיתה בביצה ומיד לאחר מכן מצפים היטב בפירורי הלחם/ הפנקו מכל הצדדים ומניחים במגש/ צלחת

3. מטגנים את הפיתה בשמן עמוק חם, כדקה מכל צד או עד שהציפוי מזהיב והפיתה מתנפחת. לאחר מכן מוציאים לצלחת/ מגש מרופדים בנייר סופג (שימו לב לא להשאיר את הפיתות יותר מידי בטיגון על מנת שלא יספגו יותר מידי שמן)

לגרסה בריאה יותר, ניתן לוותר על הטיגון ולאפות את הפיתות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ-10 דקות או עד שהציפוי מזהיב

4. לאחר שהפיתות מתקררות מעט ניתן לחתוך בזהירות לחצי או לפתוח פתח קטן למעלה ולמלא במילוי הרצוי

בתאבון!

=================

רעיונות למילויים:

מעורב ירושלמי (למתכון לחצו כאן) / סביח / פלאפל (למתכון לחצו כאן)/ חזה עוף עם מטבוחה ביתית / קציצות בשר או דגים עם גרגירי חומוס (למתכון לחצו כאן) / שווארמה (למתכון לחצו כאן)

כך תכינו בקלות מילוי סביח: