ספיישל יום ירושלים: מתכון למעורב ירושלמי אמיתי

החל מהערב מתחילות חגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים, אז גם אם לא תזכו להגיע עד ירושלים השנה- מתכון למעורב ירושלמי ללא ספק יכניס לכם קצת אווירה והרבה טעם טוב למטבח • צפו עכשיו במתכון החגיגי

לחגוג עם ירושלים בפיתה: מתכון למעורב ירושלמי
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למעורב ירושלמי

החל מהערב מתחילות חגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים, אז גם אם לא תזכו להגיע עד ירושלים השנה- מתכון למעורב ירושלמי ללא ספק יכניס לכם קצת אווירה והרבה טעם טוב למטבח.

מצרכים:
400 גרם חזה עוף
400 גרם כבד עוף
1 בצל גדול
1 כף הל טחון
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף קינמון טחון
1 כף ג'ינג'ר טחון
1/2 כף פלפל אנגלי טחון
1/2 כף אגוז מוסקט טחון
1 כפית פפריקה
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה: 

1. קוצצים את נתחי העוף לקוביות בגודל סנטימטר וחצי ופורסים את הבצל לטבעות.

2. מערבבים בקערה את קוביות העוף, טבעות הבצל, התבלינים ושמן הזית ומשרים למשך 5 שעות עד יממה.

3. מחממים מחבת או פלנצ'ה ומוסיפים את תערובת העוף המתובלת ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד להשחמה טובה.

4.מגישים את המעורב הירושלמי בפיתה או בלאפה ומזלפים מעל טחינה. מומלץ להוסיף לחגיגה גם ירקות טריים, חמוצים וצ'יפס

יום ירושלים שמח!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
לאן נעלם הכבד בבישול ?
| 22-05-2017 20:33
2
מעורב ירושלמי
שמואל | 23-05-2017 7:30
האם זה כשר ? לפי שיודע לי כבד לא ניתן לטגן , לפני ששורפים אותו באש