סורגים שבת: מתכון לקציצות דגים שתמיד מצליחות

סורגים שבת: מתכון לקציצות דגים שתמיד מצליחות

תכפילו השבת את כמות החלות, כי יש לנו בשבילכם מתכון מושלם לקציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות עשיר ומפנק עם גרגירי חומוס שלא תרצו להפסיק להכין

סורגים שבת: קציצות דגים שתמיד מצליחות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות עשיר 

תכפילו השבת את כמות החלות, כי יש לנו בשבילכם מתכון מושלם לקציצות דגים ביתיות ברוטב עגבניות עשיר ומפנק עם גרגירי חומוס שלא תרצו להפסיק להכין. אז תעמידו סיר ותודו לנו אחר כך

מצרכים:

לקציצות:
500 גרם דג בקלה/סלמון + 500 גרם קרפיון טחון
2 בצלים, מגורדים דק
1 גזר, מגורד
3 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור

לרוטב:
2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות / 1 פחית עגבניות מרוסקות
2 גמבות, קצוצות דק
1 פלפל ירוק טרי / פלפל צ'ילי (לא חובה, אבל מוסיף לטעם)
10 שיני שום, פרוסות
5 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
פלפל שחור ומלח לפי טעם
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
1 צרור כוסברה קצוצה
1 כוס גרגירי חומוס משימורים (או מושרה ומוכן לאכילה)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים ומכניסים למקרר להתייצבות

2. במקביך מכינים את הרוטב: בסיר נמוך ורחב מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום עם הגמבות והפלפל במשך 2 דקות, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה ואת התבלינים עם רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.

4. כשהרוטב מבעבע, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך לאחר מכן מוספים את גרגירי החומוס ומערבבים.

4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים בזהירות לרוטב המבעבע, מכסים את הקציצות עם הכוסברה שנשארה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-30 דקות על אש נמוכה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
טעים קציצות...
עמנואל רינה | 19-01-2021 4:27
טעים קציצות דגים תודה