אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

גאוני: כך תכינו את הפיתה שניצל שכבשה את הרשת

מתחשק לכם לתקתק ארוחת צהריים קלה ומדליקה? הכירו את 'הפיתה שניצל' שכבשה את הרשת. פיתה מטוגנת עם ציפוי קריספי שאפשר להכין בקלות ולמלא במה שרק רוצים ואפשר אפילו להכין בגרסה בריאה בתנור 

גאוני: כך תכינו את הפיתה שניצל שכבשה את הרשת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפיתה שניצל

מתחשק לכם לתקתק ארוחת צהריים קלה ומדליקה? הכירו את 'הפיתה שניצל' שכבשה את הרשת. פיתה מטוגנת עם ציפוי קריספי שאפשר להכין בקלות ולמלא במה שרק רוצים ואפשר אפילו להכין בגרסה בריאה בתנור

מצרכים:

4 פיתות טריות
2 ביצים
חבילת פירורי לחם מוזהבים / פנקו
שמן לטיגון

-רעיונות למילויים בסוף הכתבה-

אופן ההכנה:

1. בקערה רחבה שוברים את הביצים ומערבבים, ניתן להוסיף תיבול לבחירתכם (כמו: מלח, פפריקה, אבקת שום וכו')

2. מצפים את הפיתה בביצה ומיד לאחר מכן מצפים היטב בפירורי הלחם/ הפנקו מכל הצדדים ומניחים במגש/ צלחת

3. מטגנים את הפיתה בשמן עמוק חם, כדקה מכל צד או עד שהציפוי מזהיב והפיתה מתנפחת. לאחר מכן מוציאים לצלחת/ מגש מרופדים בנייר סופג (שימו לב לא להשאיר את הפיתות יותר מידי בטיגון על מנת שלא יספגו יותר מידי שמן)

לגרסה בריאה יותר, ניתן לוותר על הטיגון ולאפות את הפיתות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ-10 דקות או עד שהציפוי מזהיב

4. לאחר שהפיתות מתקררות מעט ניתן לחתוך בזהירות לחצי או לפתוח פתח קטן למעלה ולמלא במילוי הרצוי

בתאבון!

=================

רעיונות למילויים:

מעורב ירושלמי (למתכון לחצו כאן) / סביח / פלאפל (למתכון לחצו כאן)/ חזה עוף עם מטבוחה ביתית / קציצות בשר או דגים עם גרגירי חומוס (למתכון לחצו כאן) / שווארמה (למתכון לחצו כאן)

כך תכינו בקלות מילוי סביח:

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
8 תגובות - 5 דיונים מיין לפי
1
אני מטגנת חצילים בשמן מנועים משומש
בת חן | 26-04-2021 14:32
המתכון הזה של טיגון פיתה הוא מזימה של ה0מול הקיצוני הרפורמי - ליברלי ונועד לסתום את העורקים של מצביעי מפלגות דתיות.
חחחחח ...
יוליה קושניר | 04-05-2021 14:01
חחחחח
-פסיכית שכמוך..מה...
דנה להבי | 27-04-2021 1:26
-פסיכית שכמוך..מה הקשר?
מההה ...
שמפניה | 26-04-2021 22:54
מההה
2
התקף ❤????????‍♂️????‍♂️ ...
אולי ניראה טעים שזה פסיכי אבל גם מתקון להתקף חלילה טפו טפו ????‍♂️????‍♂️ | 26-04-2021 23:36
התקף ❤????????‍♂️????‍♂️
3
זה יותר מדי...
ד | 27-04-2021 3:02
זה יותר מדי זמן בשמן החנות עצמה המליצה על 20 שניות לכל היותר לכל צד
4
ענק. צחקתי בקול...
סמאלנית קיצונית רפורמית ליברלית. | 27-04-2021 8:55
ענק. צחקתי בקול
5
לא הבנתי את הרעיון של המתכון...
אני | 28-04-2021 10:30
פחמימה עם פחמימה מטוגנת בשמן, למה זה טוב? זה גם לא נשמע טעים.