החזרת גופתו של זכריה באומל הי"ד לישראל. ראש הממשלה בנימין נתניהו המבקר במוסקבה אצל הנשיא ולדימיר פוטין, השתתף בטקס רשמי של משרד ההגנה הרוסי בהשתתפות הרמטכ"ל הרוסי ולרי גרסימוב בו נמסרו שרידי החפצים של הנעדר הישראלי זכריה באומל ממלחמת לבנון הראשונה.

מוקדם יותר, במסיבת עיתונאים אישר פוטין כי צבא רוסיה הוא שמצא את גופתו של באומל לפי מידע שסיפקה ישראל. המהלך נעשה בשיתוף הצבא והמשטר הסורי. רוסיה לא דרשה מישראל תמורה על המבצע להשבת הגופה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס עם רמטכל צבא רוסיה בו מועבר ארון עם חפציו של הנעדר זכריה באומל ז"ל לידי ישראל במוסקבה, רוסיה (קובי גדעון, לע"ם)

בטקס בו נמסר סרבו ונעליו של באומל, אמר ראש הממשלה: "היום המרגש הזה, והטקס המרגש הזה, מבטאים עוד ביטוי של הקשר המיוחד בין העם הרוסי והעם היהודי.

אנחנו אף פעם לא שוכחים את הקורבן העצום של העם הרוסי והצבא האדום בהצלת האנושות ובהצלת העם היהודי מפני המפלצת הנאצית. מאות אלפי יהודים לחמו בגבורה בשירות הצבא האדום ורבים מהם אנחנו מכירים בארץ, הם עדיין נושאי מדליות, ורבים אחרים עזרו להקים את צבא ההגנה לישראל.

לכן זה מחמם את הלב לראות את השותפות של הערכים, של כיבוד לוחמים, אחוות לוחמים, רעות לוחמים והעיקרון החשוב שלא משאירים אף אחד מאחור. אני רוצה להודות לך אדוני, בשם העם בישראל, בשם חיילי צבא ההגנה לישראל ובשם כל האבות והאימהות של החיילים שלנו".

בטקס עבר משמר כבוד רוסי שנשא את הארון ובו החפצים של באומל, ולאחר מכן קופל דגל ישראל ונמסר לידי ראש הממשלה.

==

הלוויתו של רב-סמל זכריה באומל הי"ד תתקיים הערב (ה') בשעה 19:00 בבית העלמין הצבאי בהר הרצל, בהשתתפות ראש הממשלה, נשיא המדינה והרמטכ"ל.