מבצע זמר נוגה

לאחר 37 שנים: נמצאה גופתו של זכריה באומל ז"ל

בתום מבצע צבאי, אותרה גופתו של רב-סמל זכריה באומל ז"ל, שנעדר מאז קרב סולטן יעקב דרך מדינה שלישית. היא הובאה ארצה וזוהתה בישראל. הודעה הועברה למשפחות שלושת נעדרי הקרב

(זכריה באומל (צילום: ארכיון))

המבצע להשבת גופתו: צוות מיוחד של צה"ל בראשות ראש אגף כוח האדם, אלוף מוטי אלמוז הודיע למשפחת באומל כי גופתו של יקירם, רב-סמל זכריה באומל ז"ל, שנעדר מאז קרב סולטן יעקב, אותרה, הובאה ארצה וזוהתה בישראל.

באומל זוהה באופן וודאי במכון לרפואה משפטית באבו כביר וכן על ידי הרב הצבאי הראשי, תת-אלוף הרב אייל קרים.

זכריה באומל גופה
זכריה באומל גופה| צילום: סרטון הגעת גופתו של זכריה באומל (דובר צה"ל)

צוותי מחלקת הנפגעים של אגף כוח האדם הודיעו בדקות האחרונות למשפחות שלושת נעדרי הקרב בסולטן יעקב שארע ב-11 ביוני 1982, ועדכנו אותם באיתור וזיהוי גופתו של רב-סמל זכריה באומל ז"ל. כמו כן עודכנו במידע משפחות נעדרי צה"ל.

מדובר במאמץ רב שנים של קהילת המודיעין וענף איתור הנעדרים במחלקת נפגעים במהלכו בוצעו פעילויות מבצעיות שונות לאיתור נעדרי הקרב, שיאו של המאמץ בסדרת פעילויות שהוביל בחודשים האחרונים צה"ל בראשות אגף המודיעין והביאה לאיתורו והשבתו ארצה של באומל ז"ל.

מימין מפקד מבצע ״זמר נוגה״ מאגף המודיעין, אלוף-משנה א׳ וראש מחלקת שבויים ונעדרים באגף המודיעין, סגן-אלוף אבי כאלו

מצה"ל נמסר עוד כי הוא "מחויב להמשך המאמצים לאיתורם של רב-סמל יהודה כץ, רב-סמל צביקה פלדמן וכל נעדרי צה"ל וחללי צה"ל שמקום קבורתם לא נודע. ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, מפקדי וחיילי צה"ל, מחבקים את כל המשפחות ובתוכן משפחות באומל, פלדמן וכץ ברגעים מורכבים אלה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

2
אריק
03.04.19

בינתיים הוריו של זכריה נפטרו לבית עולמם ביגון הסיפור של סולטן יעקב זעזע את הציונות הדתית בעיקר

הצטרפו אלינו