השבת גופתו של זכריה באומל.
דובר צה"ל הודיע כי הלוויתו של רב-סמל זכריה באומל ז"ל שנהרג בקרב סולטן יעקב, ושגופתו הושבה אתמול אחרי 37 שנים, תיערך היום (חמישי) בשעה 19:00 בבית העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים. כאמור, רב-סמל זכריה באומל ז"ל נעדר מאז קרב סולטן יעקב שארע ב-11 ביוני 1982.
צוות מיוחד של צה"ל בראשות ראש אגף כוח האדם, אלוף מוטי אלמוז הודיע אתמול למשפחת באומל כי גופתו של יקירם, רב-סמל זכריה באומל ז"ל, שנעדר מאז קרב סולטן יעקב, אותרה, הובאה ארצה וזוהתה בישראל.
באומל זוהה באופן וודאי במכון לרפואה משפטית באבו כביר וכן על ידי הרב הצבאי הראשי, תת-אלוף הרב אייל קרים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
צוותי מחלקת הנפגעים של אגף כוח האדם הודיעו בדקות האחרונות למשפחות שלושת נעדרי הקרב בסולטן יעקב שארע ב-11 ביוני 1982, ועדכנו אותם באיתור וזיהוי גופתו של רב-סמל זכריה באומל ז"ל. כמו כן עודכנו במידע משפחות נעדרי צה"ל.
מדובר במאמץ רב שנים של קהילת המודיעין וענף איתור הנעדרים במחלקת נפגעים במהלכו בוצעו פעילויות מבצעיות שונות לאיתור נעדרי הקרב, שיאו של המאמץ בסדרת פעילויות שהוביל בחודשים האחרונים צה"ל בראשות אגף המודיעין והביאה לאיתורו והשבתו ארצה של באומל ז"ל.
מצה"ל נמסר עוד כי הוא "מחויב להמשך המאמצים לאיתורם של רב-סמל יהודה כץ, רב-סמל צביקה פלדמן וכל נעדרי צה"ל וחללי צה"ל שמקום קבורתם לא נודע. ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, מפקדי וחיילי צה"ל, מחבקים את כל המשפחות ובתוכן משפחות באומל, פלדמן וכץ ברגעים מורכבים אלה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים