רבני 'הגוש' נגד שר הבטחון לשעבר משה בוגי יעלון.

בעקבות המשך ההתבטאויות והפרסומים השליליים של גורמים פוליטיים נגד הרב אלי סדן, שאליהם הצטרף הפעם יעלון, הוציאו היום (ג') רבנים מישיבת הר עציון הרב יעקב מדן, הרב אמנון בזק והרב עמיחי גורדין מכתב חריף ליעלון בנושא.

בדבריהם הדגישו הרבנים כי "אנו בטוחים שתמצא במה נכונה וראויה שתוכל לתקן בה את הרושם שעלה מקריאת דבריך, שאתה מצטרף לדורשי רעתו של הרב סדן ושל המכינה שהוא עומד בראשה".

הצטרפת לרצח האופי כנגד הרב סדן

במכתבם מציינים הרבנים כי "כאב לנו שהצטרפת לרצח האופי כנגד הרב סדן. קראנו בכאב את דבריך הכוללים בתוכם גם ביטוי על 'אמירות חשוכות' ואפילו ביטוי חמור יותר על הרב סדן והמכינה בעלי. הדברים כאבו לנו שבעתיים דווקא בגלל הערכתנו הרבה כלפיך כרמטכ"ל וכשר ביטחון, ובפרט לאור היכרותך האישית רבת השנים עם הרב סדן, השקפת עולמו ומפעליו. בהכירנו היטב את הרב סדן ולא רק שברי ציטוטים מגמתיים, אין מצדו של הרב סדן עמדה המתייחסת לנשים בדרך שאינה מכובדת.

אתה מדבר על 'תהליך הקצנה', ומדלג בכך, אולי מבלי משים, על כך שהשיחה נשלפה מדברים שנאמרו לפני ארבע שנים, בדומה לדברים אחרים שנשלפו כלפי מכינת עלי בשבועות האחרונים, במגמה ברורה להרוס אותה.

מכתב רבני הגוש ליעלון

תרוויח פחות הדתה אך תפסיד בקצונה

האוחזים במגמה זו, בהם הפורום החילוני ואחרים אינם שוחרי טובתך והם רחוקים מלהיות מזוהים עם מטרות שאתה מזוהה עמהן כל ימיך; חיזוק  עם ישראל והציונות, חיזוק צה"ל וכוחות הביטחון ואהבת ישראל. אם בעקבות דברים אלו מכינת עלי תיסגר חלילה, או שהרב סדן העומד בראשה ייאלץ לפרוש, אפשר שתרוויחו פחות 'הדתה' כביכול, כמגמתו של פרופסור יגיל לוי, אך אתה יודע טוב מכולנו מה אנו עלולים להפסיד בקצונה, ביחידות השדה ובמקומות אחרים בצה"ל ובחברה".

"אנו יודעים היטב כמה ציונות, ממלכתיות, אהבת ישראל, אהבת צה"ל, וכבוד לכל אדם באשר הוא, איש או אישה יהודי או גוי, ספגו אצל הרב סדן תלמידיו הרבים. תעיד על כך גם זכייתו בפרס ישראל. מדובר על אדם שאין לו תחליף, כטיל השלוח אל המטרה של חיבור עולם התורה והציונות הדתית לאהבת ישראל, לממלכתיות של מדינת ישראל ולסמכותה תחת כל ממשלה שתהיה. לשמוט היום את הקרקע מתחתיו וליישר קו עם מתנגדיו הנזכרים לעיל הוא מעשה שעלול להיות לו מחיר נורא!"

יעלון: אשמח לשמוע שהדברים אינם נכונים

בתגובה למכתב הרבנים, השיב יעלון

לחצו להורדת המכתב המלא