נראה שבשנה האחרונה מיצגי האור קולי הפכו ללהיט החדש של הבירה ולרגל 50 שנה לאיחוד ירושלים, גם בגן הלאומי של עיר דוד החליטו להשיק מופע אורקולי מרהיב וראשון מסוגו בארץ שיעבוד באופן קבוע בפארק.
המופע 'הללויה' תוכנן והופק במשך 8 שנים האחרונות, על ידי חברת AVS בטכנולוגיה החדשנית של "Video mapping", המציג על גבי עתיקות עיר דוד את סיפור החזרה אל ירושלים לפני יותר מ- 2000 שנה- סיפור שיבת ציון. בניגוד למיצגי מולטימדיה אחרים אשר מוקרנים על גבי קירות ישרים, המופע "הללויה" מוקרן באמצעות 13 מקרנים שונים על גבי מדרון אבן תלול – רב ממדי, המתנשא לגובה של 12 מטרים, ומורכב משרידי ירושלים הקדומה מלפני 3000 שנה.

החוויה הלילית"הללויה" תפתח את שעריה לציבור החל מ-16 ביולי ותהיה מורכבת משני מופעים, הראשון על רקע חומות העיר העתיקה- בחפירות חניון גבעתי, והחלק השני על גבי עתיקות עיר דוד בחפירות שטח G.
"יצרנו פרויקטים ואטרקציות תיירותיות מלאס וגאס ועד בייג'ין, אך מעולם לא עבדתי על מיצג כזה הן ברמה האישית והן ברמה הטכנית" מספר מלכי שם טוב, מנכ"ל חברת AVS "יצירת המופע היוותה אתגר מקצועי, נדירים הם המיצגים המשלבים טכנולוגיית 'ווידאו מפינג' בכדי להעביר תוכן מהותי משמעותי. במיצג הזה האבנים עצמן הן שמספרות את הסיפור וזוהי המורכבות שבו. החוויה המאתגרת של העבודה על המיצג הותירה בי רשמים חזקים כאיש מקצוע כיהודי וכישראלי".
צפייה אל מאחורי הקלעים של בניית המיצג:
[[[https://www.youtube.com/watch?v=C84zAA4ChJY]]]
לדברי שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, "עיר דוד הממוקמת בלב העתיק של ירושלים היא מוקד עלייה לרגל לכל המבקרים בעיר הבירה. החוויה החדשה היא עבודת אומנות המשלבת בין העתיקות אותן אנו רוצים להעצים ובין הטכנולוגיה המתקדמת ביותר – בלי פגיעה כלשהי באתר עצמו. חזון ראש העיר ירושלים"




מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
בצבעים אבל לא ראיתי. כי זה קצת מסובך ללכת בחושך למקומות שחדשים לי . בכל אופן יפה מאוד.
01:33 07.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר