ארוחת צהריים מרעננת ומהירה שתרגיע את הרעב וגם את החום שבחוץ, תוך השקעה של 15 דקות עבודה בלבד. אז מי צריך יותר מזה?
מצרכים:
6 פרגיות/ 4 נתחי חזה עוף
1 בצל בינוני
1-2 כפות עשבי תיבול מעודפים קצוצים (טרגון, מרווה, פטרוזיליה, תימין ועוד)
2 כפות טחינה
קמח לציפוי
1/4 כוס שמן
שמן לטיגון
לסלט: 2 מלפפונים, חסה, 7 עגבניות שרי, פלפל ומלח (לפי הטעם), שמן זית ולימון
אופן ההכנה:
1. קוצצים גס את הבצל ומעבירים למעבד מזון יחד עם עשבי התיבול והטחינה. מעבדים יחד עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה, ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את השמן.
2. יוצקים את התערובת לקערה רחבה, ממלאים קמח בצלחת שטוחה ומסדרים את העופות בכלי כשהם מוכנים לטיגון.
3. מחממים במחבת שמן בגובה חצי סנטימטר לטיגון.
4.עד שהשמן מתחמם קוצצים את הסלט ומטבלים לפי טעם
5. כשהשמן חם ומבעבע טובלים כל נתח עוף בתערובת הסמיכה, ואז בקמח, וחוזרים פעם נוספת על התהליך לאחר מכן מניחים בזהירות בשמן החם.
6. לאחר שהציפוי מקבל השחמה והעוף רך מבפנים (לבדוק בעזרת מזלג) מוציאים לנייר סופג ומקררים בטמפרטורת החדר
7. מגישים מעל הסלט לצד פלחי לימון
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים