ככל שמועד הפריימריז למפלגת 'הבית היהודי' הולך ומתקרב כך גדלה רשימת המועמדים לה.
הערב (רביעי) הודיע עו"ד יוסי פוקס, יו"ר הפורום המשפטי למען ישראל, כי בכוונתו להתמודד על מקום ברשימת הבית היהודי לכנסת. עו"ד פוקס (43) הוא מומחה למשפט חוקתי ומנהלי.
פוקס אומר כי "הגיע הזמן שהכנסת תחזיר לידיה את המושכות שנלקחו ממנה בהפיכה החוקתית של אהרון ברק. כפרלמנטר אפעל לריסון האקטיביזם השיפוטי ולחיזוק הזהות היהודית של מדינת ישראל כנגד המבקשים להופכה למדינת כל אזרחיה".
פוקס היה חבר ליכוד, ולפני שנתיים התמודד לרשימת הליכוד לכנסת, אך נחל כשלון חרוץ כשסיים במקום ה-6 מתוך 8 מתמודדים על מקום 36 (שריון מחוז דן) ברשימה לכנסת. יש לציין כי מאז איילת שקד, פוקס הוא חבר מרכז הליכוד הראשון שמתמודד לרשימת הבית היהודי.
כזכור, אתמול הכריז אביחי בוארון, יו"ר ומייסד תנועת 'מעייני הישועה' על ריצה בבחירות לרשימת הבית היהודי.
בוארון (41) נשוי ואב לשישה, עורך דין בהכשרתו, הקים לפני למעלה מעשור את תנועת מעייני הישועה המפעילה עשרות רבני קהילות ברחבי הארץ. במקביל הוא מו"ל מגזין הנשים המוביל בציבור הדתי-לאומי – 'פנימה', מגזין 'ילדים' והעלון ישראלי. בוארון הוא ממקימי הישוב עמונה ומתגורר בו עד היום ועמד בראש המאבק כנגד הריסת הבתים בישוב בתקופת ממשלת אולמרט.
"גורמים בבית היהודי אמרו לסרוגים: הצטרפותו של אביחי בוארון והגדלת המחנה האמוני בבית היהודי היא ארוע דרמטי, המחייבת חשיבה מחדש לגבי הצורך בשריון חברי תקומה ללא פריימריז".
תגובות
עוד ליכודניק שתופס טרמפ, למה אנשים שירקו לבאר, אח"כ?
אם כולם מועמדים לפריימריס אז גם אני אשקול את הדבר כבר לא נעים לי. בכל יום מצטרף מישהו חדש ואני מסתפק בכתיבת טוקבקים? לכתוב טוקבק זה כמעט עיתונות ושני עיתונאים כבר מתמודדים אז מדוע אני לא ארוץ לפריימריס? רק שאז דימטרי כבר לא יוכל יותר לשתוק. ראיתם מימיכם פוליטיקאי שותק? יאללה מי תומך בי?
בוארון לא היה מראשי המאבק בעמונה האו היה בועד אבל המאבק נוהל על ידי אחרים. ליתר דיוק לבוארון לא היה שום הפשעה על אופי המאבק. כבר שנים אני מריח אצלו אמביציה שקודמת לעסקנות אמיתית
טרור א. לדרוש התייחסות שווה מההנהגה הערבית לטרור ורצח ע"י ערבים כמו שדורשים מיהודים כולל ממלך ירדן , עם כל הכבוד ב. למה ישר הולכים להלחם בכלים שרק ישניאו אותנו בעולם ? למה לא להשתמש בזיקוקים שהחרימו מהם נגדם ושידברו למה לא חצציות/ אבנים (הרי זה לא נשק) או מים בלחץ זה גם יכבה בקבוקי תבערה. דברו בשפה שלהם