מתקפה בלוויה

הרב יוסף על רבני הציונות הדתית: רבנים מליגה ג'

בלווית אהרון בעדני הי"ד אמר הראשון לציון הרב יצחק יוסף "מכאן תצא הקריאה שאסור לעלות להר הבית", והוסיף "אי אפשר שרבנים מסוג ג' יצאו נגד כל גדולי ישראל"

הרב יוסף על רבני הציונות הדתית: רבנים מליגה ג'
צילום: הרב יצחוק יוסף סופד בלוויה ומתקיף. (פלאש90)

מאות רבות ליוו את אהרון שלום בעדני הי"ד, שנרצח בפיגוע הדריסה בירושלים ביום רביעי.

סבו, הרב שמעון בעדני, ספד לו בבכי: "זה נכד רביעי שאני משתתף בהלוויה שלו. זה כואב. רבונו של עולם זה טוב, אין לנו שאלות. תמיד אני אומר את זה למשפחה שלי, זה כואב. כואב, אבל זה טוב. אנחנו לא רואים את כל התמונה כולו. כואב; באמת כואב, אני לא מצליח להתגבר. נכד כזה יקר, נכד תלמיד חכם, הלך מאתנו. תודה על הכל ה' גם על מה שאני לא מבין".

האבא, הרב דוד בעדני, אמר "אנחנו מודים לה' על המתנה שנתן לנו במשך 17 שנה. תתפלל לפני הקב"ה שיתן לנו כח, על אמא שיהיה לה כוח להמשיך, על האחים והאחיות שכך כך אהבו אותך, שהבית שלנו ימשיך להיות רצון ה' יתברך. "מודים להקב"ה. הרופאים אמרו לנו שזה עניין של דקות, והקב"ה נתן לנו יממה לעקל את האסון הזה" הוסיף האבא בבכי.

. (פלאש90)

הראשל"צ ונשיא בית הדין הגאון רבי יצחק יוסף ספד ואמר: "הרוגי מלכות יושבים ראשונים לפני הרוגי מלכות ונהנים מזיו השכינה. המנוח הי״ד יש בו גם משום הרוגי מלכות וגם תלמיד חכם. רק אתמול בלילה היו אצלי החברים שלו וספרו לי כמה הוא היה לומד. אין ספק שגם זה שהוא נקבר ביום שישי זה מעלה גדולה".

מי שחולל סערה באמירתו, הוא הראשון לציון, הרב יצחק יוסף שיצא במתקפה נגד העולים להר הבית ונגד רבני הציונות הדתית: "מכאן תצא הקריאה שאסור לעלות להר הבית, זה רק מצית, הגיע הזמן להפסיק את הדבר הזה ושיפסיק להשפך דם של עם ישראל, כל גדולי ישראל יצאו נגד העליה להר הבית, אי אפשר שרבנים מליגה ג' יצאו נגד כל גדולי ישראל".

. (פלאש90)

הראשון לציון ורבה של ירושלים הרב שלמה משה עמאר ספד: "ה' רוצה שנתעורר, רוצה שנחזור אליו בכל כוחינו, אנחנו מבקשים מהקדוש שיעמוד בתפילה על כלל ישראל, על המשפחה והסבא הגדול".

רבה של ירושלים, הרב אריה שטרן ספד לנער ואמר: "אנחנו מלווים את אהרון שלום למנוחת עולמים. מקומו בוודאי במקום של הרוגי מלכות, שיתפלל עלינו שהרחמים יגברו על מידת הדין".

תגובות

31
31
יהודי
07.11.14

ה' ירחם שככה רבראשי מדבר

30
אורח
07.11.14

אתם מסלפים את דברי הרב! הרב לא אמר שרבני הציונות הדתית הם סוג ג'. הוא התכוון לכך שיש רבנים מעטים מאוד שמתירים לעלות להר הבית. רוב רובם של רבני ישרא-ל, מכל מגזר שהוא, חרדי או דתי לאומי, מתנגדים לעליה להר הבית, הרבנות הראשית אסרה את זה!! ומי שעולה להר הבית צריך לדעת את זה!! משום מה נוטים לשכוח את ההלכה הזו!! יש פה עניין של טומאה וטהרה שפסקו גדולי רבני ישראל!! מי כמוהם יודע ומבין בכך!

29
אברהם כהן
07.11.14

הפגיעה ברבני הציונות הדתית לא נעשתה על ידי הרב יוסף כי אם על ידי אתר סרוגים. הרב יוסף אמר שאסור לעלות להרב הבית באיסור כרת כאכילה ביום הכיפורים. זו גם דעת מרן הרב קוק זצ"ל, הרב מרדכי אליהו זצ"ל ובנו הרב שמואל אליהו שליט"א - ודאי שהמתירים, לעומת הרב קוק הם סוג ג'. ואתם, באים וקוראים ל"כל" רבני הציונות הדתית סוג ג'. ועוד דוד סתיו מכריז מיד שרבני הצינות אינם צריכים אישורים. אם לא היינו מרגישים זקוקים לאישורים לא היינו ממהרים להכריז על כל רבני הציונות הדתית כסוג ג' והודעתו של סתיו לא הייתה מתפרסמת.