חדשות המגזר

יוזמה בבת ים: רחוב על שמו של הרב עובדיה יוסף

המועמד הסרוג לראשות העיר בת ים, אורי בוסקילה פועל להנצחת הרב עובדיה יוסף על ידי קריאת רחוב על שמו בעיר. את הצעתו יגיש בישיבת המועצה הקרובה. בוסקילה : "בת ים תהיה בין הערים הראשונות בישראל שיהיה בה רחוב על שמו של מרן"

יוזמה בבת ים: רחוב על שמו של הרב עובדיה יוסף
צילום: הרב עובדיה יוסף. גם ועד מתיישבי גוש קטיף מנחם (צילום: פלאש 90)

המועמד לראשות העיר בת ים ומ"מ ראש העיר לשעבר אורי בוסקילה פועל להנצחת הראשון לציון הרב עובדיה יוסף זצ"ל במסגרת קריאת רחוב על שמו בעיר. את הצעתו יגיש בישיבת המועצה הקרובה.

המועמד לראשות העיר בוסקילה נפגש בעבר מס' פעמים עם מרן ואלו דבריו : "כאב ויגון מלווים אותי מאז הסתלקותו של מרן, בפעמים שבהם פגשתי אותו, הצביעו עלי מכריו ואמרו לו 'זה אורי בוסקילה שעושה רבות למען התורה בבת ים', גם את טפיחותיו על לחיי לא אשכח, הוא היה ונשאר דמות נערצת עבורי ובעיניי כמובן שדמות ממלכתית", אומר בוסקילה.

על העיתוי הקרוב בין הבחירות לבין הצעתו להנצחת הרב עובדיה יוסף, לא רואה בוסקילה כניסיון לקרוץ לקהל החרדי בעיר. לדבריו, המהלך אינו נובע מתקופת בחירות שבהם הוא מתמודד, וכי הנושא היה בראשו עוד כשכיהן כמ"מ ראש העיר, אך המתין לתקופה שבה תסתיים שנה לפטירת מרן כדי להוציא לפועל את התוכנית.

תמונה - אורי בוסקילה ומרן עובדיה יוס-צילום - ללא קרדיט-001

על ההצעה לקרוא רחוב על שמו של הרב בעיר, הוא הוסיף "כבוד גדול לנו שרחוב בעיר בת ים ישא את שמו של אחד מענקי הרוח ופוסקיו, הרב עובדיה שכתב עשרות ספרים וכתב באותיות של זהב."

הבחירות לראשות העיר יתקיימו בשבועות הקרובים לאחר שבית המשפט הרשיע את ראש העיר הקודם שלמה לחיאני בשלוש עבירות של הפרת אמונים והטיל עליו קלון.

תגובות