שר החוץ אביגדור ליברמן, מעריך כי ייתכן שבקרוב יהיה בישראל "ראש-ממשלה דובר רוסית".
ב"הארץ" פורסם כי ליברמן נאם בבית-כנסת בברייטון ביץ' והביע דברי שבח למהגרים מרוסיה שהצליחו להגיע עד לצמרת הפוליטית בישראל.
"רק בישראל יכולים אנשים כמו יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, ויו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי, להגיע למשרות שהם מחזיקים בהם", אמר ליברמן על פי הפרסום. "רק בישראל יכול עולה צעיר מרוסיה להגיע תוך 20 שנה לתפקיד שר החוץ".
שר החוץ ליברמן התייחס בנאומו למשא ומתן עם הפלסטינים ואמר: "הבעיה היא לא שאנחנו לא רוצים שלום. הבעיה היא המנהיגים הערבים, שמסיתים את האזרחים שלהם נגד ישראל ונגד שלום".
לדבריו, "הבעיה הפלסטינית היא בעיה מלאכותית, מעשה ידי אדם, בעיה שיצרו המנהיגים הערבים. אנחנו מוכנים לשלום, אבל אנחנו מוכנים יותר להגן על גבולותינו ועל זכותנו לארץ הזאת, ואנחנו מתכוננים לגלים גדולים של עלייה בעתיד הקרוב".
תגובות
כבר היה פה ראש ממשלה דובר רוסית והוא גרם להתנתקות
ליברמן יחליף את נתניהו נתניהו נמצא בעימות מתמשך עם האמריקאים,ובכך הוא חושף אותנו לקיצוצים בסיוע הבטחוני מארה''ב. שר החוץ ליברמן מקיים דיפלומטיה טובה עם האמריקאים,ולכן הוא נכס לקשרים הבטחוניים עם ארה''ב. אביגדור ליברמן יחליף את נתניהו.