חבר-הכנסת משה פייגלין מביע תמיכה בעסקה לשחרורו של המרגל היהודי יונתן פולארד תמורת אסירים פלסטינים. פייגלין התייחס הבוקר (שלישי) לדיווחים בעולם על העסקה ההולכת ונרקמת, וכתב כי "כמה וכמה פעמים אמר לי יהונתן כי הוא לא מוכן להשתחרר בתמורה לשחרור רוצחים. ובעיקרון הוא בהחלט צודק. את המחבלים צריך היה מזמן להרוג ואת פולארד צריך היה מזמן לשחרר.
"אבל כפי שהסברתי… ישראל המסוכסכת עם זהותה אינה מסוגלת להצדיק את קיומה כמדינה יהודית ולהתמודד עם טענת ה "צדק הפלסטיני".
"לכן אנו נגררים לתשלום במטבע קשה של הקפאת בניה ו/או שחרור רוצחים בתמורה למייצג של תהליך שנועד כביכול לתת מענה לדרישת הצדק הערבית.
"אבל אם ממילא התפשטה ישראל מאז הסכמי אוסלו מכל ערכי היסוד של אומה נורמלית – ערכים של ריבונות, צדק, מוסר וקדושת החיים – כלומר אם ממילא יוביל התהליך לתוצאה שכזו, אז מבחינתי עדיף שלפחות פולארד יהיה בחוץ", הדגיש פייגלין.

הדיווחים על עסקה לשחרורו של פולארד הפכו תכופים יותר בימים האחרונים, על רקע הקשיים שהתגלו במשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. סוכנויות הידיעות פרסמו אתמול כי ישראל וארצות הברית מקיימות דיון על שחרורו של פולארד, למרות שטרם התקבלה החלטה בנושא מצד הממשל האמריקאי.
דוברת מחלקת המדינה, מארי הארפ, נשאלה האם פולארד ישוחרר בעסקה כזו ואמרה: "אנחנו באמצע הנושא. נראה מה אפשר לעשות".
תגובות
מתפלאה על חבר הכנסת פייגלין הרי הוא ידוע כאיש אמיץ ולוחם זכויות-אדוני לא לכבודו של פולארד ולא לכבודנו-לשחררו תמורת מחבלים-חוצפה אמריקאית!
כל פעם מחדש האיש החכם הזה... משמש כמבוגר האחראי והחושב. יש מצוי ויש רצוי כרגע אנחנו בשלב המצוי. אנשי "האין אמונה" חושבים בצורה לא אמונית וצריך כרגע ללכת איתם. שנגיע ונגיע לשלב "היש אמונה" נחליט אחרת. שורה תחתונה אם לשחרר אסירים אז כבר בתמורה לאיש שיותר מדי פעמים ניסינו לשחרר מהכלא.
במילא ישחררו אז לפחות ישוחרר פולרד