נציגי ישיבות ההסדר ונציגי איגוד הישיבות הגבוהות נפגשו השבוע עם האחראים על הגיוס באכ"א וסיכמו נהלים ברורים לתלמידי י"ב המעוניינים ללמוד תורה לפני השירות. הנהלים הועברו השבוע לראשי הישיבות, למנהלים ולרמים.
איתן עוזרי מנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר מספר כי באיגוד מטפלים בפניות רבות של בחורים שהצבא לא מאפשר להם ללמוד שנה נוספת מכיוון שהם התקבלו ליחידה מיוחדת, "כרגע יש בחור שהתקבל לטייס לפני שנה, לומד השנה בישיבה ומבקש עוד שנה והצבא לא מאפשר לו. אנחנו מציעים פתרון פשוט לתלמידי י"ב – המתינו עוד שנה עם הגיבושים לשייטת, לסיירת מטכ"ל, לקורס טייס ולצוללות, שכן הצבא לא מאפשר למי שיתקבל ליחידה מובחרת, ללמוד יותר משנה בישיבה או במכינה."
באיגודי הישיבות אומרים כי בשל ביטול חוק טל וההשהיה בחקיקת חוק הגיוס החדש, יש בלבול של תלמידי כיתות י"ב הרוצים לדחות גיוס כדי ללמוד תורה בישיבה ובמכינה ומצד שני חולמים לשרת ביחידות מיוחדות ובתפקידים מיוחדים.
לדחות את הגיוס בזמן
לאיגודים הגיעו גם תלונות על תלמידים שביקשו לדחות את ימי הסיירות ונאמר להם שהם לא יוכלו לדחות את היום מכיוון שהם מיועדים לגיוס בשנה הבאה, אך האמת היא שהשתתפות בימי סיירות אפשרית גם בשנה הבאה בעת הלימוד במכינה או בישיבה.
אליעזר דויטש, סמנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר אומר כי מידי שנה 'נופלים בין הכסאות' עשרות בוגרי ישיבות ותיכונים שלא דחו בזמן או בצורה נכונה את מועד הגיוס כדי ללמוד בישיבה או במכינה לפני השירות בצה"ל. "היום הכל נעשה במשלוח של בקשה במייל למיטב, חשוב לעשות את הדחייה עד פורים, לבדוק שהבקשה התקבלה ולהדפיס אישור, תלמיד אשר לא ינפיק את האישור מהמערכת, עלול להיות מגויס בשנה הבאה ללא אפשרות ערעור" אומר דויטש.
יצויין כי מיונים לעתודה אקדמאית ממשיכים במקביל לדחיית הגיוס ומחייבים החלטה רק לאחר קבלה לעתודה. לעומת זאת, קבלה לתכנית תלפיות מאפשרת דחיית גיוס בשנה אחת בלבד (כמו גיבושי סיירות).
תגובות
כשהפנטיות החרדית השתלטה על הציונות הדתית לסגור את הבסטה
לצאת לרחוב ולהפגין נגד השמד ר"ל אתם רוצים להגיד לי שכל אותן הפגנות שמרנן ורבנן גדולי ומנהיגי דורינו זיע"א שהורו לצאת אליהן והשתתפו בהם בעצמם היו ביטול תורה ח"ו? אני זוכר שלפני 50 שנה בערך הלכנו בבני ברק בשליחות "כל הגדולים" ביחד אם המנהיגי הדור, להפגין נגד ניתוחי מתים!!! עוד דוגמאות: לפני 28 שנה נפתחה חנות פיצה בשבת בר"ג היתה הפגנה בככר רמב"ם ומרן הגרא"מ זיע"א זצוק"ל השתתף בעצמו ונשא דברים זה עזר? לא! בוודאי עזר. עשרות ומאות הפגנות נגד חילולי שבת שאפ' חלקן הגדול לא עזרו כלל, וידעו מראש שלא יעזור, היו או לא היו ההפגנות? אבל ע"פ תורה: אנחנו חייבים למחות על כבוד שמים בשעה שהם מחללים שם שמים, וזה יביא הגאלה שלמה. ההפגנה נגד בית המשפט העליון לא מכבר עזרה? קדחת! ראה ערך ביטול חוק טל ועוד ועוד ועוד. אבל: ידועה אמרתו של מרן הגרי"ז זצ"ל, על ענשו של איוב, על שהיה בעצת פרעה ו"שתק" מש"ה נענש ביסורים קשים ומרים, ושאל מרן זיע"א מהי המדה כנגד מדה? תשובתו של הגרי"ז זצ"ל: בעולם הזה כאשר כואב נהוג