ממשלת נתניהו שוב מושכת שמאלה.
שר האוצר יאיר לפיד נאם בצהריים (א') בועידת גלובס לעסקים נאום מדיני שעסק בקפאון במשא ומתן עם הפלסטינים.
על הקולות מימין ומשמאל כי לא יצא כלום מהדיונים עם הערבים אמר לפיד: "אני אעשה הכל – כל דבר! – כדי למנוע את כשלון המשא ומתן. לא אתן לאיש למוסס את התהליך המדיני. "
לדבריו "נותרו רק חודשים ספורים לתאריך היעד הקצוב של סיום המו"מ. העיכוב ומשיכת הרגליים מגיעים אמנם ברובם מן הצד הפלשתיני, אבל אין לנו אחריות על הצד הפלשתיני. כן יש לנו אחריות על הצד הישראלי, ואנחנו צריכים לעשות כל מאמץ להגיע להסדר, מפני שהמצב הנוכחי מסכן את עתידה של מדינת ישראל."
על פי לפיד, המצב כרגע מחייב הפרדה מהפלסטינים, "לא נישואין איתם אנחנו מבקשים, אלא גירושין", כי במצב הנוכחי אסור למדינת ישראל לבלוע 3.5 מיליון פלסטינים, משום שהם יכולים בכל רגע נתון "להבעיר את השטח מבלי שיצטרכו אפילו לצאת מהבית. מבחינה בטחונית הרבה יותר קל להגן על גבול מוסכם וברור מאשר על שטח שבו ישראלים ופלשתינים חיים יחד בעירבוביה באותה חבית של חומר נפץ."
הקפאון במשא ומתן מסכן את הקשרים עם ארה"ב והעולם, הוסיף לפיד, "ואם כל זה לא מספיק, כל שבוע שחולף בלי התקדמות ממשית במשא ומתן מסכן גם את יציבותה של הממשלה. גם מכך עלינו להזהר. זוהי ממשלת עשיה, והממשלה הנכונה למדינת ישראל בעת הזו וגם בשנים הקרובות. המהלכים הכלכליים והחברתיים שאותם התחלנו בחודשים האחרונים זקוקים לזמן כדי להבשיל ולשאת פרי, וזה חיוני למשק ולמדינה שהממשלה הזו תמשיך לכהן בתפקידה גם אם התקדמות המשא ומתן תחייב שינויים קואליציוניים כאלה או אחרים."
בסיום דבריו אמר לפיד: "כולנו יודעים איך זה יסתיים: מדינה אחת בצד אחד, מדינה שניה בצד השני. הדבר היחיד שאין אנו יודעים הוא כמה זמן יעבור עד שזה יקרה וכמה דם יישפך. לפיכך זהו תפקידנו, כהנהגה אחראית וכממשלה אחראית, לוודא שמה שפחות זמן יעבור ומה שפחות דם יישפך ."
תגובות
עם כל הכבוד לסרוגים -אתר אינטלגנטי,מכובד ונעים. הבן אדם פשוט מנוול!!! ב-מ רבתי. צריך לשלם מחיר?. אתה חדש פה? שאמא שלך תשלם מחיר !! היחידים שעוד לא שילמו זה כל הערבים ועוד כמה שמאלנים חולניים מנותקים ומתנשאים לבושי חליפות וצחי לשון כמוך וכמו כל חבריך. לך לאובמה ,אל תמסור לו דש ותשאר שם,רחוק . נסתדר גם אם לא תבוא לבקר.
מעניין מה אומרים על כך ה"אחים" מהבית היהודי הדבר הראשון שעומד על קצה הלשון כאשר שומעים את לפיד מדבר הוא לצעוק "מגיע לכם" אבל במחשבה שניה זה לא רק חובשי הכיפות הסרוגות "אכלו אותה", פשוט כל אזרחי המדינה נפגעים מטעות בשיקול בדעת של הבית היהודי שבחרה שותף לאטבעי לא רק התורה נפגעת אלא גם א"י. יאיר לפיד קיבל אומץ כי הוא מעוניין שבוז'י יחליף את בנט, ויחד עם לבני בכלל תהיה קואליציה לתפארת. האשם היחיד הוא הבית היהודי שהעצים כל כך את לפיד ועומד עכשיו להבעט החוצה.
הגיבור לא יתן לאיש.... נראה אותך "שמשון".