חדשות

בגלל פרסומת מטעה: השבוע לא יודפס העלון 'שבת בשבתו'

בשבוע שעבר יממה לפני הפריימריז בליכוד, פרסם העלון 'שבת בשבתו' מודעה שעוצבה כדף תוכן של העלון. העורך, הרב ישראל רוזן דרש מחברת הפרסום שתתנצל על הפרסום, ומשזו סרבה, השבית השבת את העלון.

בגלל פרסומת מטעה: השבוע לא יודפס העלון 'שבת בשבתו'
צילום: לא יצא השבת. שבת בשבתו

הרב רוזן עושה סדר בעלוני השבת.

השבת, גם אם תגיעו מוקדם לבית הכנסת, לא תמצאו את העלון הותיק ביותר בבית הכנסת. את ההחלטה קיבל עורך העלון, ראש מכון צומת, הרב ישראל רוזן, בעקבות מודעה בעייתית שהתפרסמה בעלון בשבוע שעבר.

בתוך עורך, אחראי הרב רוזן על החומרים המתפרסמים בעלון, כשאת המודעות מספק משרד הפרסום 'גל אורן'. בשבת שעברה יממה לפני הפריימריז בליכוד, התפרסם דבר תורה של ח"כ דני דנון שעסק בפרשת ויצא. אלא שלא מדובר בתוכן אותו אישר הרב רוזן, אלא בפרסומת שעוצבה כדף תוכן של העלון.

כשהרב רוזן ראה את המודעה הוא רתח מזעם, ודרש ממחלקת הפרסום לפרסם מודעה ובה התנצלות או הבהרה כי דבר התורה של דנון היה פרסומת ולא תוכן מקורי של העלון.

ב'גל אורן' סרבו לפרסם הודעת התנצלות ובתגובה, החליט הרב רוזן שלא לשלוח חומרים לעלון והוא יפורסם ללא הפרסומות ובצורה וירטואלית בלבד באתר מכון צומת.

המודעה שעוצבה כחלק מהעלון (סריקה)

בשיחה עם הרב רוזן הוא אומר ל'סרוגים': אנחנו לא מתנגדים למודעות ולפרסומות בעלוני שבת, אבל צריך לעשות סדר בעניין. צריך לגבש אמנה מסודרת כמה מותר לפרסם בעלון, באיזה אופי ואילו תכנים אסורים".

לדבריו, מדובר במחלוקת ארוכה שעכשיו הגיעה לשיא. "לא אנחנו עצרנו את העלון, אלא מחלקת הפרסום שסרבה להתנצל על המודעה שזויפה כאילו היא תוכן של העלון".

לפני כחודש, דרשו במחלקת הפרסום להוסיף לעלון 'שבת בשבתו' מוסף נדל"ן. בעקבות סרובו של הרב רוזן, התווספו המודעות כמוסף נפרד, אך הרב עצמו הוסיף בעיתון הבהרה כי "מערכת 'שבת בשבתו' מוצאת לנכון לציין כי אין דעתנו נוחה ממיקבץ המודעות בנושא ה'נדל"ן' המצורף לעלונים.

התנגדנו להרחבת העלון והצפתו במודעות נדל"ן כחלק מן הגליון, והתפשרנו על צרופה בלבד. אוי למי שרואה באבינו אברהם נדל"ניסט המתמקח על גובה ההשקעה…".

'שבת בשבתו' הוא העלון הותיק ביותר בציונות הדתית וחוגג 1,540 עלונים מודפסים ואחד שיצא לאור רק במהדורה וירטואלית.

תגובת משרד הפרסום 'גל אורן' תתפרסם לכשתתקבל.

לחץ כאן ל'שבת בשבתו' 1541 גיליון וישלח תשע"ג.

תגובות

12
12
אריק
28.11.12

אני לא מבין מה רוצה הרב רוזן מדני דנון ?

11
בין השורות
28.11.12

הוא לא רוצה מדני דנון אלא מחברת הפרסום.. למקרה שלא הבנת- הרב רוזן לא רוצה שום דבר מדני דנון, אלא מחברת הפרסום - שפרסמה את דברי דני דנון- שהם כמובן פרסומת- בעיצוב זהה לחומר המערכת, מבלי ליידע את הקוראים שזהו חומר פרסומי. לפי הכתבה- המערכת לא ראתה מראש את הפרסום- דבר האומר 'דרשני'.

10
אסף
28.11.12

אויש נו.. מי קורא אותו... יש 2-3 עלונים על השאר שיעמום.