בישראל משתתפים בצערה של צרפת בעקבות גל הפיגועים שפקד את הבירה פריז.
עם צאת השבת הורה יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין להוריד את כל דגלי ישראל המונפים ברחבת הכנסת לחצי התורן ולהאיר את המשכן בצבעי דגל צרפת לאות הזדהות.
"בשם כנסת ישראל וחבריה אני מבקש להביע זעזוע עמוק מארועי הטבח בפריז ולשלוח תנחומים כנים לעם הצרפתי. הפיגועים הקשים חייבים להוות צלצול השכמה לכל מדינות העולם החופשי ומנהיגיהן – להתעורר ולהכריז אחת ולתמיד על מלחמת חורמה כלל עולמית נגד הטרור האיסלמי הקיצוני, לפני שהמערב כולו יהפוך לזירת פיגוע שותתת דם״.
יו"ר יש עתיד ח"כ יאיר לפיד הגיב עוד בשבת "זה פיגוע טרור נורא של טרור איסאלמי רצחני. ליבנו עם ממשלת צרפת, ליבנו עם אזרחי צרפת. שוחחתי הבוקר עם שגריר צרפת בישראל, פטריק, הוא היה כמובן מזועזע לגמרי. דיברתי גם עם שגרירת ישראל בצרפת עליזה בן נון. צרפת הוכתה מכה קשה, היא אומה גאה וחברה ותיקה של ישראל וליבנו איתם בימים האלה וכמובן נושיט כל סיוע שיידרש. אני חבר ועדת חוץ וביטחון, שיתוף הפעולה בינינו לבין הצרפתים הוא אדוק יותר ממה שרוב הישראלים יודעים, ואנחנו כמובן נמשיך יחד לשתף פעולה כדי להילחם בטרור הזה שמאיים על כולנו. זאת טרגדיה נוראה ואני שולח גם מפה בשם מדינת ישראל את תנחומינו לצרפת, לאזרחיה ולממשלתה."
תגובות
לא זכור לי שהפרלמנט הצרפתי הואר בצבעי דגל ישראל.
הערב מוצש"ק הכונו למעמד אדיר ללוות לכלא את שני האברכים הערב מוצש"ק הכונו למעמד אדיר ללוות לכלא את שני האברכים תלמידי חכמים חשובים שליט"א שנדונו ע"י שלטון הרשע בתופים ומחולות וקול המון חוגג, לחודש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח כפושעים וגנבים על "פשעם" שהשתתפו במחאת היהדות החרדית, והביעו את מחאתם נגד מאסרם של 4 בחורי ישיבה מקדשי שם שמים בכלא הצבאי. כך עשו יהודים בכל הדורות, כאשר הובלו יהודי ברנוביץ ובראשם הגה"ק רבי אלחנן וואסערמאן זצוק"ל הי"ד אל גיא ההריגה, כך עשו יהודים בכל הדורות, כך עשה אברהם אבינו, וכך נעשה גם אנו מול רודפינו, לא רודפינו בגוף, כי אם 2 אברכי משי, שכל חטאם ופשעם, שהשתתפו במחאת כאב נגד מאסרם של 4בחורי ישיבה בכלא 6 על סירובם לשתף פעולה עם גזירת שמד הגיוס, נשפטו לחודש ימים מאסר בפועל! זאת במטרה הנשקפת הכי ברור ושקוף בנימוק השופט והפרוטוקולים של התביעה: במעמד אדיר לסתום את פיות החרדים, שלא יהינו להתנגד לשמד ההמוני, שלחרדתינו כבר מקיפה אלפי צעירים שעלו על המוקד הרוחני
לא ראיתי שצרפת הורידה דגל שכאן היו פיגועים