חברת הכנסת לשעבר, שולי מועלם, בדרך חזרה לכנסת.
בשבוע הבא צפוי משרד המשפטים להפיץ את טיוטת "החוק הנורבגי הקטן" לפיו יוכל שר מכל סיעה להגיש את התפטרותו מהכנסת וחבר הרשימה הממוקם אחריו ייכנס במקומו. אחרי מו"מ בין סיעות הקואליציה הוחלט כי ההצעה תחול רק על סיעות עד 12 ח"כים (בכך מוציאים את הליכוד, המחנה הציוני והרשימה המשותפת) ותחול רק על שרים (מה שיגרע את יהדות התורה). במידה והשר יפוטר או יתפטר מהממשלה הוא יחזור בחזרה לכנסת, ואילו הח"כ החדש יעזוב את תפקידו.
אם היה ספק בנחיצות החוק, אירועי השבוע האחרון שיכנעו את חברי הקואליציה המצומצמת לאשר אותו וכמה שיותר מהר. נזכיר כי ביום שני נאלץ השר יובל שטייניץ להגיע מביתו בפיג'מה כדי להצביע בעד חוק התקציב, ביום רביעי התקיימה ועדת הקליטה של הכנסת בלי נוכחות ח"כים משום ששאר חברי הכנסת נאלצו להצביע בועדות אחרות והשיא היה בהפסד היחיד של הקואליציה בהצבעה על חוק שהתנגדה לו.
החוק הנורבגי דורש שינוי בחוק יסוד הכנסת ולכן יידרשו 61 חברי כנסת להצביע בעדו, מלאכה לא קלה עבור יו"ר הקואליציה ח"כ צחי הנגבי. מאידך, אחרי אישורו, תורחב הקואליציה ב-3 אצבעות לפחות. שולי מועלם בבית היהודי, אברהם מיכאלי מש"ס ואכרם חסון מכולנו שישבו בועדות הכנסת ובמליאה וישחררו את הלחץ מהשרים.
עד כה "נתקע" החוק בגלל דרישת יהדות התורה להחיל אותו גם על סגני שרים, כדי לאפשר את כניסתו של יעקב אשר. הבעייה היא שלפי חוק יסוד הממשלה, בניגוד לשר, סגן שר חייב להיות חבר כנסת, כך שאינו יכול להתפטר מהכנסת עם החוק הנורבגי. בינתיים מחכים לפסיקת בג"צ בנושא מינויו של יעקב ליצמן לסגן שר הבריאות וייתכן שדווקא בג"צ שיחייב את ליצמן להיות שר, יקדם אפילו יותר את החוק הנורבגי.
תגובות
מפלגת הבית היהודי = נפוטיזם במיטבו. סידור עבודה לח"כים זה הדבר היחיד שיש להם להציע. בושה.
מאמץ מיותר מי מרגיש בחסרונה בכנס ? אם כבר אז יש בעלות הישגים גדולים ממנה ועם רזומה יותר עשיר ... מספיק שבפעם שעברה נכנסה על קוצם של קולות ולא ראינו את גדולתה...בלשון המעטה
אין בעיה שמועלם תיכנס,בתנאי ששכרה ימומן ע"י הבית היהודי דואגים לסידור עבודה בשביל הח"כים לשעבר מהבית היהודי? אין שום בעיה. רק לא על חשבון הציבור!