תמיכה רבנית

הרב דוד פנדל: בנט הצליח להחזיר לנו את הגאווה

ראש ישיבת ההסדר בשדרות הרב דוד פנדל מתגייס לטובת יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט. בכנס שנערך אתמול בעיר כינה הרב את בנט 'ראש הממשלה הבא' וקרא לתמוך בו. צפו

הרב דוד פנדל: בנט הצליח להחזיר לנו את הגאווה
צילום: בנט זוקף לנו את הקומה. הרב פנדל (דוברות הבית היהודי)

אחרי הנטישה של רבנים לטובת 'יחד' מתייצבים רבנים בציונות הדתית מאחורי נפתלי בנט.

באירוע שהתקיים אמש באחד האולמות בשדרות קיבל הרב דוד פנדל ראש ישיבת ההסדר בעיר, ומראשי איגוד ישיבות ההסדר את נפתלי בנט בתואר ראש הממשלה הבא והתייחס לסוגיות האקטואליות של המפלגה העומדות על הפרק.

"אחרי הניסון להכניס את אלי אוחנה נפתלי אמר, 'למדתי פרק בצניעות' ואני רוצה להגיד לו שאני למדתי ממנו פרק במנהיגות. אני תמכתי ברעיון. רעיון אדיר שמסביב לשולחן ידברו בו על הכול, על מנת שנהיה כמה שיותר גדולים, כמה שיותר לקרב. גם מאוד הבנתי כשראיתי שזה לא".

לדבריו, מנהיג זה אדם שיודע להסתער קדימה, להגיד אחרי. שחושב בגדול שלא מפוחד מדפוסי מחשבה אחרים. שיודע שיש לו שליחות והוא צריך להביא את כל הציבור איתו".

צפו בדברים של הרב פנדל אתמול

(דוברות הבית היהודי)

הרב פנדל התייחס גם לתרומתו של בנט ואמר כי הוא זקף 'לכולנו' את הגאווה. "נפתלי הצליח להחזיר לנו את הגאווה. אני זוכר אותו כשהוא בא ומסתכל לכולם בעיניים והוא אומר לא ישתיקו אותנו. ואני צופה ואומר הוא מדבר בשמי. נפתלי הוא היחיד שמדבר נגד מדינה פלסטינית. האיש שמוסיף עוז לירושלים".

הרב פנדל התייחס גם לצורכי הציונות הדתית והפריפריה וסיפר כי בקדנציה שעברה מנכ"ל משרד השיכון לא התייחס אליו אפילו. "אני בא ממציאות שמנכל השיכון הקודם לא היה מוכן לפגוש אותנו ועכשיו השרים מתקשרים אלי. אנשי העשייה כאן יודעים כמה זה חשוב שהבית יהיה גדול, גדול ורלוונטי".

הרב פנדל הוסיף כי יש להצביע לבית היהודי כדי למנוע הקמת ממשלת שמאל. "כל מה שמעניין את הציבור האמוני, הציבור שקשור לארץ ישראל ועם ישראל הוא ציונות שיודעת לחבר. ציונות שיודעת לקום בפני הCNN ולא להתנצל.

כל פעם שאני שומע את נפתלי מדבר, אני אומר זה מה שרציתי להגיד. אני מבקש אישית להיות פעילים ולהביא כל אחד פה עוד מאה איש".

תגובות

9
9
איתי
04.02.15

ומה עם תורת ישראל? לא סתם נשמט מדברי הרב...

8
אני למשל עוזב לאלי ישי
04.02.15

מאורח מדי הרב פנדל- אנשים נוטשים ובגדול לישי ולליכוד אינני יכול לחיות יותר במפלגה אשכנזית ומשכנזת שפוגעת בצורה כל כך משפילה במי שאיננו כמוה. ומצד שני אין לי שום דבר נגד חרדים והאחים שלי הם גם יאיר לפיד אבל לפניו החרדים- הם יותר קרובים אלי ואיננימבין מדוע מותר לקרב חילונים אבל אסור לקרב חרדים.

7
לוי
04.02.15

החזיר לנו את הגאוה "בנט בראש החקיקה הנכונה"?? וכי הרב פנדל תומך בהצבעתו של בנט בעד חוק להטבת מס לזוגות "גאים"??! אולי לזה רומז הרב - כשאומר "בנט החזיר לנו את "הגאוה"...